03.08.2017 | 8:56
Метач пред „Пирогов“ блокира конкурса за тол системата, ядосва се Борисов
Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „Суходолска“ №3, обжалване от „Суходолска“ №3...

Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата, отсича премиерът Бойко Борисов по време на вчерашното правителственото заседание, на което беше приета Програмата за управление за периода 2017-2021 г.

Стенограмата от заседанието разкрива, че Борисов е много ядосан заради блокираната за пореден път обществена поръчка, която трябва да излъчи изпълнителя на тол системата. „По най-елементарните сметки, от това, че нямаме ТОЛ система, губим милион и половина на ден! 25 хиляди ТИР-а са минали за три дни“, посочва премиерът и разкрива виновника:

„Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „Суходолска“ №3, обжалване от „Суходолска“ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред „Пирогов“, нали разбирате? … „В момента, в който се произнесе КЗК, минута след това пристига жалба! Години наред! Защото, по най-елементарните, пак казвам, сметки, поне милиард и триста, милиард и петстотин директно… Това са сметките. Сиреч, ние и „Хемус“, и Ботевград – Мездра, и тунела под Шипка можем да направим без въобще да пипаме парите от бюджета. ТОЛ системата ще даде възможност да поддържаме и да градим нови пътища. Милион и половина на ден губим!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране