28.04.2017 | 16:09
Методи Андреев: Какъв румънски модел?! Бойковизми
Всеки може да пие кафе с някой - даже и главният прокурор, убеден е бившият правосъден министър Станков

Вие опитвали ли сте да се срещнете с главния прокурор? Защото аз като депутат съм опитвал – искаш среща, казва се кога може да стане, записваш си час и тя се прави в кабинета му. Така тази сутрин Методи Андреев – бивш депутат от ГЕРБ, описа пред Нова тв абсурда, който ни поднасят за срещата на Сотир Цацаров в офис на Георги Гергов в ЦУМ. Виктор Николаев отговори, че не само не е опитвал, а и постоянно канят обвинител № 1 на интервю, но безрезултатно.

Андреев припомни и друго – как в рамките на 43-тото НС всячески с други двама депутати – Петър Славов и Мартин Димитров, настояваха главният прокурор да дойде в парламента и да бъде изслушан за КТБ. Той обаче отказа. Съвсем на друго мнение беше Антон Станков – бивш правосъден министър, когото и силите около Цацаров опитаха да сложат за директор на Националния институт на правосъдието през миналата година, но той не събра подкрепа.

Всеки има някаква лична история – всеки с някого се познава, всеки с някого ходи да пие кафе – бе версията на Станков. – Едва ли чак толкова са се занимавали със служебни въпроси.
Според мене това е бил един доборнамерен жест… Разберете, светът е добре да се движи в рамките на закона, но не може да е само това, умозаключи Станков.

Методи продължи да казва, че главният прокурор много добре съзнава какво произтича от такава среща. И го попита защо в миналия мандат не е искал да дава отчет пред парламента, а сега иска на всеки 3 месеца. Това са на Бойко бойковизмите! Какъв румънски модел?! През февруари 2016 г. техният генерален прокурор на Румъния подаде оставка само защото го обвиниха, че е ползвал служебен ескорт! При нас не по-малък беше скандалът с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС (в мандата на Сотир Цацаров, б.р.), каза Андреев.

Антон Станков опитваше да го контрира, че „тая теза не му стояла добре“ и че „това са хора, живи хора“. Андреев обаче продължи: „Това е дума срещу дума. Те казват едно, той казва друго – ето в това е безконтролността му. Ако беше Румъния – там генералният и двамата главни прокурори всеки може да разследва другия.А това е бойковизъм, как ще е румънски модел – това е пълна щуротия? Ако беше там, нямаше да ги говорим сега тия работи изобщо тука. България трябва да тръгне към тотална подмяна на структурата на прокуратурата. Постсъветската система създава постсъветски отношения!“

Антон Станков пак апелира „да не критикуваме хората, че имат лични контакти“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране