26.02.2015 | 23:03
Министър Лили се уплаши от пещерата
Похарчили 5,1 милиона лева европари, а насреща - бутафория

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова се възмути крайно от усвояването на парите по европейски проект във Враца за пещерата „Леденика“. Крайно разочарована съм от това, което видях лично на атракциона при пещерата „Леденика“, каза министърката.

Тя уточни, че през 2011 г. е подписала договора за реализацията на проекта, но между него и това, което е реализирано на място няма нищо общо. Изпълнението на проекта представлява бутафория, отсече министърката, която според слухове в ГЕРБ се спряга за кариерен скок.

Проектът за туристическата забележителност „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони” глътна 5,1 милиона лева от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г.

По изпълнението на проекта имало четири сигнала за нередности и предстояла пълна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона. „Фигурите, които виждам се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от проблемите“, каза Павлова.

Според ния т.нар. „охлюв“ – амфитеатър в рамките на атракциона, е опасен за ползване, тъй като наклоните и неравностите по него били твърде големи. „Детската площадка е единственото безопасно място“, смята министърката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране