28.09.2016 | 20:54
Митов се оплака: Бокова не ми вдига телефона
Ако Кристалина Георгиева стане генсек на ООН, ще ни подобрява ли генофонда?

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова си позволила вчера цял ден да не вдига телефона на Даниел Митов. За това се ожали пред депутатите по време на изслушването му самият неглижиран външен министър.

Близо час той оправдаваше пред комисията по европейски въпроси и по външна политика избутването на Кристалина Георгиева в битката за ООН и оттеглянето на правителствената подкрепа от Бокова.

Митов се оплака, че вчера се опитвал да влезе във връзка с Бокова и да й обясни ситуацията преди днешното решение на правителството, но не я намерил. „Вчера цял ден се мъчим да се свържем с нея“, възмути се дипломат номер едно. Той разказа още, че на няколко пъти в разговори преди това я е предупреждавал: „Не получавам добри сигнали от определени държави“, при което тя отричала.

За сметка на това пък каза, че вече имало индикации от определени държави в полза на Кристалина Георгиева. Латвия например започвала вече да лобира за еврокомисарката.

Хвалбата на Митов беше срязана от Кристиан Вигенин с довода, че е естествено еврочленки да декларират подкрепа за еврокомисаря, който държи бюджета на ЕС.

Патриотите също упрекнаха властта, че излага България. Юли Ангелов от ВМРО директно попита Митов дали, както ни убеждаваше да приемаме повече мигранти за справяне с демографията, така Георгиева ще подобрява генофонда ни, ако стане и генсек на ООН.

„Недопустимо е да има подобен кандидат за ООН“, отсече патриотът, който каза, че никога няма да подкрепи идеята й за заселването на бежанците  нас.

На повечето въпроси Митов не успя да отговори в конкретика, като на Станислав Анастасов от ДПС, който попита дали има друг прецедент правителство да е подкрепло двама кандидати. Мов не знаел, но затова пък се скъса да хвали еврокомисарката. „Кристалина Георгиева е човек, известен с реформаторските си способности“, възвелича я Митов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране