17.09.2018 | 11:50
Младен Маринов не става за шеф на МВР, обяви президентът
Според Румен Радев, главният секретар бил виновен за всички неуспехи и провали на министерството

Моят ангажимент е единствено към освобождаване на главния секретар на МВР от поста и искам да се спазва закона. От там нататък решава правителството. Това каза президентът Румен Радев по повод назначаването на новите министри и указа, с който трябва да бъде освободен главен комисар Младен Маринов от МВР. Държавният глава днес присъства на откриването на новата учебна година на Националната гимназия за древни езици и култура „Константин-Кирил Философ”.

„Единственият ми ангажимент към главния секретар Младен Маринов е за неговото освобождаване. Вчера секретарят по правни въпроси проф. Друмева разясни много точно какви са нормативните изисквания за подписване на един указ. Мисля, че темата е изчерпана. Ние на най-високо ниво трябва да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата“, допълни той. „След всички проблеми и провали в МВР, премиерът преценява дали това е най-лесният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността“, каза още президентът Радев.

Пред възпитаниците и преподавателите от училището, президентът заяви: „Където и да отидете, каквото и да вършите го правете с мисълта за България“. Държавният глава изказа уважение към българските учители, защото, по думите му, без тяхното вдъхновение, прогресът на обществото е невъзможен. „На вас, скъпи ученици, пожелавам все така всеотдайно във вашите сърца да гори пламъка на познанието. Нека никога не забравяте, че най-важният урок е, че всички мечти се постигат с любов, много труд, вяра и всеотдайност“, заяви Радев.

„Българският народ от векове предава преклонението пред знанието като най-скъп завет на своите деца. Днес малки и големи ще прекрачат прага на училището за да поемат по пътя към знанието. Аз виждам, че днес тук за нас това е най-истинският празник“, допълни той.

„Искам да пожелая на учениците да бъдат здрави и смело да крачат по необятния път към знанието. Помнете, че каквото и да изберете, най-важното е да не спирате да отстоявате с думи и дела територията на духовността, човечността и достойнството. Където и да отидете, каквото и да вършите го правете с мисълта за България“, заяви още той.

„Днес имаме особена нужда от мъдрост, а тя е закодирана в много поколения преди нас. Вие имате тази благородна мисия – да търсите тази мъдрост на предишните поколения и да я давате на нас, в нашето забързано съвремие“, каза още президентът на Р България.

„Искам да изкажа своето дълбоко уважение към вас – българските учители, защото без вашето вдъхновение прогреса на обществото е невъзможен. На вас скъпи ученици пожелавам все така всеотдайно във вашите сърца да гори пламъка на познанието. Нека никога не забравяте, че най важния урок е, че всички мечти се постигат с любов, много труд, вяра и всеотдайност“, допълни още президентът Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране