19.10.2017 | 20:01
Млади дихатели не знаят къде вървят
Quo vadis

Антон Хекимян, bTV: Ще говорим за Консултативния съвет (КСНС при президента, б.р.)… Не се разбраха за антикорупционното законодателство.

Татяна Дончева, независим мислител: Ма те направили две глупости (двата законопроекта на БСП и ГЕРБ), искат да ги съвместят. Какво значение има това за живота? Никакво. Никакво! Те си играят някакъв театър.

АХ: Кой от двата закона и двете предложения би било по-действащо, не знам, по-способно да разкрива корупцията на високи нива?

ТД: Нито едното, нито другото. Кво ще разкрива?! Значи вие имате три институцийки в момента и ги обединявате в нов орган. И какво ще стане? Същото. Същото. (…) Най-смешното в закона (проекта) на БСП, което обяснявам сто пъти, и никой не се изправи да каже: не е вярно бе, Дончева, не си права, не пише това в закона; в закона няма нищо, освен това кой ще назначава директора. И след това – че директорът с правилник ще определи всичко в агенцията, включително: кви органи да има, с кво да се занимават, с ква връзка помежду си, кви актове да издават и всички останало. Това е все едно да си отидете в една от фирмите за бяла и черна техника, да си вземете един кашон, който не знаете какво съдържа – дали е печка, дали е бойлер, дали е кафеварка, дали е телевизор, дали е, какво е… И да кажете: еми тука тоя, дето сме го калесали за директор, ще каже какъв да е пълнежът. Не бе – на вас ви трябва радиатор, щот идва зима! Не ви трябва кво да е и да ви го определя някой друг. Така че те вместо да видят, че има такъм дефект, продължават да внушават как – ма нннай-важният въпрос, ма сакралният, бил дали президентът дали премиерът ще назначава шефа. Ама вашият спор, да ви кажа, драги, е само за едно: кой ще разрешава едни нови събирачи на СРС-та да действат. Щото, ако единият има такъв инструментариум, ха сега да имат и другите – и да се надцакваме със СРС-та!

АХ: И тъй като споменахме ГЕРБ, БСП, но да останем на вълната БСП. Корнелия Нинова – клати ли й се столът на фона на миналия пленум.

ТД: Снощи чух една известна политоложка да казва, че аз съм била казала, нещо съм подкрепила, нещо съм поддържала. Много ви моля, категорично да се раз-гра-ни-чим, макар и в другата телевизия. Не мисля, че съм изпадала в такава ситуация да одобря тази групичка начело на БСП. Имам някакви по-различни вкусове, не ми вменявайте тая работа. Корнелия, Добрев, Драго Стойнев и компанията млади дихатели, които не знаят накъде ги водят, но се движат като в оная песен: Той не знае, ти не знаеш, аз също не знам, но води ме, води ме натам! Тяхната работа е такава. Така че – не ме слагайте там!

АХ: Не знам какво повече мога да кажа – в изключително добро настроение сте тази сутрин. И все пак – групичката около Георги Гергов ще успее ли да се върне на челни позиции в БСП.

ТД: Ми това си е тяхна работа, ама като ги гледам за какво са се хванали – дали да има конгрес след две седмици. А защо да има конгрес след две седмици? Ами щото искала Корнелия Нинова. Миии, вижте. Сега каквото и да решавате – и вашата телевизия, и у вас, и съседното кафе – ако някой седне да се запъне и да каже „аз пък искам“ и „аз пък съм казал“, нали ще има достатъчно много хора, които да кажат: е, па ти мое си казал, ама ние сме казали обратното! Ха сега да видиме!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране