19.10.2017 | 20:01
Млади дихатели не знаят къде вървят
Quo vadis

Антон Хекимян, bTV: Ще говорим за Консултативния съвет (КСНС при президента, б.р.)… Не се разбраха за антикорупционното законодателство.

Татяна Дончева, независим мислител: Ма те направили две глупости (двата законопроекта на БСП и ГЕРБ), искат да ги съвместят. Какво значение има това за живота? Никакво. Никакво! Те си играят някакъв театър.

АХ: Кой от двата закона и двете предложения би било по-действащо, не знам, по-способно да разкрива корупцията на високи нива?

ТД: Нито едното, нито другото. Кво ще разкрива?! Значи вие имате три институцийки в момента и ги обединявате в нов орган. И какво ще стане? Същото. Същото. (…) Най-смешното в закона (проекта) на БСП, което обяснявам сто пъти, и никой не се изправи да каже: не е вярно бе, Дончева, не си права, не пише това в закона; в закона няма нищо, освен това кой ще назначава директора. И след това – че директорът с правилник ще определи всичко в агенцията, включително: кви органи да има, с кво да се занимават, с ква връзка помежду си, кви актове да издават и всички останало. Това е все едно да си отидете в една от фирмите за бяла и черна техника, да си вземете един кашон, който не знаете какво съдържа – дали е печка, дали е бойлер, дали е кафеварка, дали е телевизор, дали е, какво е… И да кажете: еми тука тоя, дето сме го калесали за директор, ще каже какъв да е пълнежът. Не бе – на вас ви трябва радиатор, щот идва зима! Не ви трябва кво да е и да ви го определя някой друг. Така че те вместо да видят, че има такъм дефект, продължават да внушават как – ма нннай-важният въпрос, ма сакралният, бил дали президентът дали премиерът ще назначава шефа. Ама вашият спор, да ви кажа, драги, е само за едно: кой ще разрешава едни нови събирачи на СРС-та да действат. Щото, ако единият има такъв инструментариум, ха сега да имат и другите – и да се надцакваме със СРС-та!

АХ: И тъй като споменахме ГЕРБ, БСП, но да останем на вълната БСП. Корнелия Нинова – клати ли й се столът на фона на миналия пленум.

ТД: Снощи чух една известна политоложка да казва, че аз съм била казала, нещо съм подкрепила, нещо съм поддържала. Много ви моля, категорично да се раз-гра-ни-чим, макар и в другата телевизия. Не мисля, че съм изпадала в такава ситуация да одобря тази групичка начело на БСП. Имам някакви по-различни вкусове, не ми вменявайте тая работа. Корнелия, Добрев, Драго Стойнев и компанията млади дихатели, които не знаят накъде ги водят, но се движат като в оная песен: Той не знае, ти не знаеш, аз също не знам, но води ме, води ме натам! Тяхната работа е такава. Така че – не ме слагайте там!

АХ: Не знам какво повече мога да кажа – в изключително добро настроение сте тази сутрин. И все пак – групичката около Георги Гергов ще успее ли да се върне на челни позиции в БСП.

ТД: Ми това си е тяхна работа, ама като ги гледам за какво са се хванали – дали да има конгрес след две седмици. А защо да има конгрес след две седмици? Ами щото искала Корнелия Нинова. Миии, вижте. Сега каквото и да решавате – и вашата телевизия, и у вас, и съседното кафе – ако някой седне да се запъне и да каже „аз пък искам“ и „аз пък съм казал“, нали ще има достатъчно много хора, които да кажат: е, па ти мое си казал, ама ние сме казали обратното! Ха сега да видиме!

бутони за споделяне


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране