01.05.2016 | 0:01
Момичета, върнали портфейл с пари, се превърнаха в героини
Собственичката работила 3 месеца на 2 места за 1400 лева

Две момичета от Пловдив откриха портфейл с пари и го върнаха на собственичката. Тази благородна постъпка буквално взриви България и напълни социалните мрежи с положителни коментари. „Много пъти сме губили вещи и портфейли и хора са ни ги връщали. Искахме за Великденските празници жената да има пари, за да си купи необходимото. Знаем, че когато правиш добро, то се връща. А на въпроса дали сме герои, може би да, защото не всеки на нашето място ми постъпил по този начин.“ Това разказаха седмокласничките Мартина и Марина, които откриха портмонето и издириха собственичката му.

Двете ученички открили портфейла в района на Бюрото за издаване на карти за градски транспорт в ж.к. „Тракия“. „Бях много отчаяна, работих няколко месеца за тези пари на две места и съм безкрайно благодарна на тези момичета“, сподели развълнуваната Марияна Коева, която получи обратно портфейла си.

Момичетата първоначално не са обявили какъв е размерът на сумата. Марияна Колева обаче обяснила подробно за бележката с името и броя на банкнотите. Така родителите на момичетата се убедили, че тя е собственичката. Става дума за 1400 лева – заплатата на Мрия за 3 месеца. Жената работила като шивачка и готвачка едновременно и едва сега работодателите й се издължили.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране