03.10.2017 | 0:01
Морал и достойнство – тежки категории в борба свободен стил
Герберът ми замириса

След разговор с премиера Делян Добрев подаде оставка от всичко и обяви, че напуска политиката. Това стана след скандални разкрития за шуробаджанащина и обикновен далаверизъм в Хасковския регион – т.нар. Кумгейт. Добрев не отрече, че е кадрувал, и нарече кръга назначени с негово ходатайство dream team – най-подготвените, най-големите професионалисти, които с цената на лични жертви се съгласили да зарежат хубави заплати и кариери, за да дадат тласък на прогреса в Хасково.

След подадената заявка (все още няма реално подадена оставка) гербави организации от цялата страна избухнаха в спонтанни актове на подкрепа за Добрев.

Наистина е много мило как тия изпечени схематици правят всичко и „полагат максимални усилия“ (по Цецероновата ораторска школа) само и единствено за добруването на народа!

***

Ето и част от реакциите на спонтанна подкрепа от организации и отделни гербери.

***

Димитър Главчев, председател на Народното събрание: „Делян Добрев е сред основните автори на идеята за саниране на многофамилни жилищни сгради, както и за намаляване на административната тежест. Просто факти…“.

***

Депутатът Десислава, „Тежката артилерия“ Атанасова написа: „Не приемам оставката на Делян Добрев като народен представител! Ще гласувам против!“. „Не приемам оставката на Делян Добрев!“, написа и народният представител Александър Ненков.

***

Данаил Кирилов, председател на правната комисия в НС: „Подкрепям Делян Добрев в това изпитание! И не мога да допусна, че ще пострада от поредните калташки БСП инсинуации и манипулации на публичното мнение. Делян е способен, креативен, умен човек. Той е достоен и честен човек! Доказа го с искреността и откритостта на позициите си и в тази битка! Той не понесе комфорта на евентуалното съглашателството, с което други биха се примирили. Пое отговорността изцяло и за всичко! Делян ми е приятел, с когото се гордея! Имаме нужда от такива хора! Ще се боря за него като за брат и приятел, като за себе си!“.

***

Георг Георгиев, цветаноид, председател на гербавия комсомол и зам.-министър на външните работи: „Морал и достойнство са категории. Тежки категории. Категории, в които не могат да се бият всички. Делян Добрев например показа, че на ринга и на живота, и на политиката е спечелил златни пояси и в двете, като без капка притеснение преодолява всеки противник, който опита да оспори титлите му по чест. От друга страна обаче, имаме и други шампиони. Такива по мерзост и безсрамие. Те имат платинени, обсипани със скъпоценности отличия. Е, да, с кафяв нюанс, но определено си личи, че са изпечени, подчертани мерзавци. Няма грешка. Тези същите днес си мислят, че са надделели над Делян. ХА-ХА-ХА! И сега, за да ме разберат калните одежди правилно – предстои ви да видите наистина кой кум, кой сват, кой на булката брат“.

***

Подкрепа изразиха депутатите от Хасково, областното и общинското ръководство на ГЕРБ в региона. Безрезервна подкрепа изразиха също структурите в Русе, Велико Търново, Ловеч, Разград, Бургас, Варна, Сливен, Пазарджик и много други.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране