16.08.2017 | 0:01
Морски новини на топли и студени вълни
Не можеш да го измислиш

ВАРНЕНСКИ АДВОКАТ СЕ СКАРА С 3-ГОДИШНО ДЕТЕ и бе глобен от Варненския районен съд, съобщи сайтът на прокуратурата.

На адвоката е наложена глоба от 100 лева по Указа за борба с дребното хулиганство.

Ето как излага фактите и обстоятелствата по казуса прокуратурата (1:1).

„На 13 август 2017 г. в късния следобед между адвокат К. К. и тригодишно момченце възникнал конфликт на плажа в кв. „Аспарухово“. По думите на свидетели мъжът отправял обидни думи към детето, бутнал го и го съборил на пясъка, а детето се разплакало.

Действията на адвоката били забелязани от бащата на момченцето, който по това време бил в морето. Мъжът излязъл от водата, взел плажен чадър и подгонил с него виновника.

Повикана била полиция от семейството на тригодишното момченце, която отвела адвоката в Четвърто РУ на МВР. И там той продължил да буйства и да обижда униформените служители. Заради поведението се наложило адвокатът да остане за определено време в Районното полицейско управление и срещу него била образувана преписка по Указа за борба с дребното хулиганство.

След преценка на прокурор от Районната прокуратура във Варна тя била внесена за разглеждане по реда на Указа за борба с дребното хулиганство във Варненския районен съд.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.“

Случаят повдига много тревожни въпроси.

Какъв конкретно е бил предметът на спора между адвокат КК и момченцето? Свада за кофичка и гребло? Съперничество за сърцето под нечие горнище? Недоразумение на почва нечленоразделна реч?

Знае ли се какво е отключило агресията на адвоката? Бил ли е малтретиран адвокатът от безпризорния си опонент (родителят е бил в морето)?

Увредил ли е плажно имущество агресивният баща, докато е преследвал адвокат КК с плажен чадър?

Тези въпроси са така парливи, че ги изписахме със слънчеви очила и предварително се намазахме със слънцезащитен крем, 50 фактор.

***

Агенти на НАП изловиха в нарушение т.нар. „въздушен ресторант“ във Варна и го приземиха.

Инспекторите от „Оперативни проверки“ към НАП посетили ресторанта под прикритие, направили си резервации, но срещу инвестираната сума не получили фискален бон, което е икономически некоректно и причинява болка на държавната хазна.

Въздушният ресторант е шумно рекламирана атракция, включително на масите му бе сниман епизод на известно предаване от национална телевизия.

Източници от небесния ресторант твърдят пред варненски сайт, че акцията на агентите била клопка и в заведението принципно издавали касови бележки. Пропускът бил единичен – и за беда баш, когато не трябва!

Остава неразрешена научната загадка как са успели агентите да прилъжат ресторантьорите точно на тях да не издадат бележка.

Някакво друго заведение в района пък имало затлачен дълг от десетки хиляди към данъчните.

Агентите конфискували оборота на заведението и кръчмарят благополучно се издължил.

„Нека търговците отчитат коректно продажбите на стоки и услуги и да спазват данъчното законодателство, за да се избегне налагането на парични глоби и запечатване на обекти в разгара на сезона – заяви териториалният директор на НАП Милена Колева. – Всеки, който не издава касови бележки, рискува обектът му да бъде запечатан поне за седмица. Проверките по северното Черноморие продължават до края на летния сезон“, показа твърдост и воля директорката.

***

За десерт – един научен факт.

Тиквата съдържа около 90% вода, а човекът – около 70% вода. На базата на тези данни може да се изчисли колко точно процента тиква е всеки човек.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране