19.07.2017 | 17:55
Моряците на турски боен кораб не отдадоха чест на българския президент
Този въпрос ще бъде обсъден, заяви командирът на българския ВМС контраадмирал Митко Петев
Само екипажът на турския боен кораб „Йълдъръм“ не се строи на палубата, за да отдаде чест на българския президент и главнокомандващ Румен Радев в края на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2017“. Всички кораби в строй на разстояние 750 м минаха край фрегатата „Дръзки“, от чийто борд президентът и военният министър Красимир Каракачанов наблюдаваха действията в определения ден за ВИП-гости.
Според международния военноморски ритуал екипажите на бойните кораби минават в строй по море и отдават чест на главнокомандващия и всички гости.Със строени екипажи преминаха нашите кораби, начело с флагмана „Верни“, румънската фрегата REGELE FERDINAND и британският ескадрен миноносец Duncan, чийто екипаж се строи на командния мостик, макар че свръхмодерният кораб да няма палуба.
На турския кораб имаше само един офицер.  „Липсата на строен екипаж на борда на „Йълдъръм“е въпрос, който ще бъде обсъден по време на заключителния период, трябва да видим какви са били причините за това, какво стои зад това действие, коментира пред медиите командирът на ВМС на Република България контраадмирал Митко Петев.

3 коментара

  1. свинска опашка каза:

    Ние не само , че денонощно им козируваме , но и седим надупени с отворени бузки , след като Боце ходи да се лигави с Ердо.

  2. мдаа каза:

    Ъм-чи как ще козирува на раята? Затова пък ние им козируваме денонощно и ежеминутно.

  3. Негър скиор каза:

    При следващият „преврат“, да не търсят убежище в Република България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране