13.02.2016 | 11:45
Москов предложи депутатите да се лекуват в обикновени болници
Това, че на някакъв михлюз от БСП или ДПС му е изкривена схемата, не означава, че ще двата пакета ще ощетят пациентите, заяви министърът

Депутатите се лекуват по двата основни пакета и да влизат в листа на чакащите. Това предложи здравният министър Петър Москов пред „Дарик радио“.

Той напомни, че те се лекуват в Правителствена болница, независимо дали са здравно осигурени или не. Техният живот е осигурен по други правила, различен от живота на хора, за чиито права и свободи се борят, каза още Москов.

По думите му те не знаят, че всеки гражданин или повечето граждани доплащат за всяко едно заболяване в момента доплащат и това е неприемливо от социална гледна точка, а не от дясна. „Целта на основния пакет е възможността за бърз, оптимален достъп на хората до здравеопазване“, обясни той.

„Жалко е да си професионален депутат 30 години, да си се ползвал от други права и да нямаш реален хабер какво е да влезеш в обикновена българска болница. Това, че на някакъв михлюз от БСП или ДПС му е изкривена схемата, не означава, че ще двата пакета ще ощетят пациентите“, каза още министърът.

Относно внесения от БСП и ДПС вот на недоверие за провал в здравната политика, който ще се обсъжда в сряда, министърът каза, че вносителите са професионални депутати  и като такива имат основна вина за състоянието на здравеопазването.

Москов сподели, че е съгласен с един от мотивите от вота на недоверие, касаещ неговата арогантност. „Арогантността ми към тези хора, писали вота на недоверие, изразена вербално, не е нищо в сравнение с това, което си мисля за тях“, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране