03.02.2018 | 0:13
Москва предупреди руснаците, че САЩ ги преследват
Много световни проблеми не могат да бъдат решавани без Русия

Властите в Москва предупредиха руснаците да бъдат особено внимателни при пътувания зад граница, тъй като САЩ преследвали граждани на страната по цял свят, за да ги арестуват, предадоха агенциите, като цитираха съобщение на руското МВнР.

„Въпреки призивите ни да се подобри сътрудничеството между компетентните органи в САЩ и Русия, американските специални служби на практика продължават да „преследват“ руснаците по целия свят… При това положение категорично настояваме руските граждани внимателно да обмислят всички рискове, когато възнамеряват да пътуват зад граница“, се казва в разпространеното предупреждение. По данни на МВнР от началото на 2017 г. в чужбина са били задържани над 10 руснаци със съдействието на САЩ.

Директорът на ЦРУ Майк Помпео отхвърли съмненията, че посещението в САЩ на шефовете на руските разузнавателни служби миналата седмица е оказало влияние върху решението да не бъдат налагани нови санкции на Москва, съобщи електронното издание „Политико“. В писмо до лидера на демократите в Сената Чък Шумър той съобщава за визитата на Александър Бортников, Сергей Наришкин и Игор Коробов, която била свързана със сътрудничество между Москва и Вашингтон в сферата на тероризма. Шефът на външното разузнаване Наришкин е в списъка на визовите санкции срещу Русия. „Много световни проблеми не могат да бъдат решавани без Русия“, коментира пред РТ руският експерт от Центъра за актуална политика Виктор Олевич.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране