06.05.2016 | 0:01
Мотане в краката на патриотичното долнище
Товарете платките в кутии!

Водеща, НТВ: Влязохте в една полемика и обяснихте: „Не ни се мотайте в краката“. Вие съжалявате ли за тази реплика всъщност? Написахте я в писмо.

Валери Симеонов, ПФ: Съжалявам. (…)

Водещ, НТВ: Само да цитираме още малко от вашето писмо, което взриви настроенията – „безродни, капризничещи псевдосънародници“, и се поставя въпросът дали за вас като патриот…

ВС: Точно, точно!

В-щ: …патриотизмът приключва на граничния контролно-пропускателен пункт, та да определяте хората извън бариерата като такива, каквито смятате, че са – „безродни, капризничещи псевдосънародници, които се мотат в краката“ на тези, които са останали тук и се занимават с политика, като вас.

ВС: Г-н Николаев, съветвам ви да не се подхлъзвате по шаблона, който наложи една друга голяма телевизия в снощния си репортаж, озаглавен „Валери Симеонов срещу българите в чужбина“. Валери Симеонов не е срещу българите…

В-щ: Това е цитат – „безродни, капризничещи псевдосънародници“. Няма нищо хлъзгаво, нито шаблон – има цитат.

В-ща: Вие сте го написали това.

ВС: Първо, писмото е написано до г-жа Елена Хамбарджиева и до шепата хора, изкарали включително малките си деца, протестиращи в Лондон пред посолството. Хората, пет-шест човека, са излезли и протестират. Писмото е до тях. С други думи, писмото е до представителите, активистите на „Протестна мрежа“, каквато е г-жа Елена Хамбарджиева. (…)

…Знаете ли какво е интересното? Електронната поща, от която са изпратени всички писма (до Симеонов), е една и съща. Една и съща! Пощата е ivo@gornabanya.com. Включително и на Елена Хамбарджиева, включително на г-жа Атипова и всички останали, Димитър Иванов – и той.

В-щ: Т.е. имитира се множественост на недоволството, така ли?

ВС: Така. Хайде сега да видим кой е този „Иво от Горна баня“. „Иво от Горна баня“ е всъщност един сравнително успял, отскоро успял бизнесмен, който също е имал публикации в „Капитал“, чест гост на „Капитал“ и със статии за неговата дейност и прочее, приближен на кръга около Иво Прокопиев. Така. Той има фирма – Pro Smart, която фирма произвежда платки за управление на бойлери и климатици, които изнася къде мислите? Ето – от неговия сайт – в нови кутии за Турция!

В-щ: Къде? Къде, в Саудитска Арабия ли ги изнася? За Турция?

ВС: В нови кутии за Турция!

В-щ: И какво?

В-ща: И? И тук сега какво? Това ваше разследване какво идва да ни каже?

ВС: Момент, момент, отворете вашите писма за боядисаните яйца, за претенциите за вето на президента – ще видите, че те също са изпратени от тази същата поща. Нищо не казвам, обаче много ми е интересно защо примерно…

В-щ: Къде е Турция тук?

ВС: …нашите засегнати сънародници от Турция, защото там ги ударихме най-здраво – от 136 останаха 6 секции – защо те не протестират, а протестират тези? Ето едно възможно обяснение на тази връзка.

В-щ: Разбрахме вашата интерпретация, тя е прелюбопитна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране