16.04.2017 | 0:01
Мутри биха журналисти на Нова тв на „Тракия“
Те са били охранители, блокирали движението на магистралата

Журналисти на Нова тв станаха жертва на агресия на пътя. Репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев били нападнати на магистрала „Тракия“ от здрави момчета, които ги засекли на пътя. Инцидентът се разиграл пред очите на десетки свидетели.

Нападението е станало малко след 22.00 часа снощи на 146-ия километър на магистрала „Тракия”. Двамата пътували към Стара Загора. Огнян изпреварил лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

„През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.

„Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Удряха го по цялото лице. Само това, че се разкрещях, че сме от NOVA ги спря”, разказа още Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне. „Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви. Спаси ни това само, че сме от NOVA”, каза Мария Милкова.

Огнян си е извадил медицинско. Двамата с Мария от снощи до днес на обяд дават показания в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани. „Вече разполагаме с тяхната самоличност. Те се укриват към момента и са обявени за общодържавно издирване. Надяваме се много скоро да ги арестуваме”, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

социални мрежи


1 коментар

  1. Евгени Стоянов каза:

    В новини без цензура очаквах повече. Като например имената на нападателите и за кого работят (според „24 часа“: Мутри от кортежа на наш големец). Като спестявате информация, то поне премахнете надписа „без цензура“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране