Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Мутри биха журналисти на Нова тв на „Тракия“

share

Журналисти на Нова тв станаха жертва на агресия на пътя. Репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев били нападнати на магистрала „Тракия“ от здрави момчета, които ги засекли на пътя. Инцидентът се разиграл пред очите на десетки свидетели.

Нападението е станало малко след 22.00 часа снощи на 146-ия километър на магистрала „Тракия”. Двамата пътували към Стара Загора. Огнян изпреварил лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

„През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.

„Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Удряха го по цялото лице. Само това, че се разкрещях, че сме от NOVA ги спря”, разказа още Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне. „Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви. Спаси ни това само, че сме от NOVA”, каза Мария Милкова.

Огнян си е извадил медицинско. Двамата с Мария от снощи до днес на обяд дават показания в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани. „Вече разполагаме с тяхната самоличност. Те се укриват към момента и са обявени за общодържавно издирване. Надяваме се много скоро да ги арестуваме”, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

социални мрежи

Етикети:

1 Comments

  1. В новини без цензура очаквах повече. Като например имената на нападателите и за кого работят (според „24 часа“: Мутри от кортежа на наш големец). Като спестявате информация, то поне премахнете надписа „без цензура“.

    Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.