25.03.2019 | 0:01
МВР нямало да строи лагери
Обществената поръчка за построяването на центрове с фургони за близо 10 млн. лв. бе обявена миналата седмица

На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери, а центрове. Това заяви вчера зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на брифинг. Припомняме, че обществената поръчка за построяването на центрове с фургони за близо 10 млн. лв. бе обявена миналата седмица и предизвика сериозно напрежение сред местните хора в трите крайгранични общини.

Ципов явно се пообърка, защото в изявлението на БСП се говореше за бежански центрове, а не за лагери. Той се опита да опровергае социалистите, че държавата крие информация от българите за връщане на мигранти към България от Западна Европа.

С изявленията си всъщност зам.-министърът потвърди казаното от Елена Йончева и Кристиан Вигенин. Ципов призна, че държавата ще изгражда площадки за временни кризисни центрове от затворен тип в трите населени места. В тях ще бъдат отвеждани нелегално преминаващите границата ни мигранти, където ще им бъде установена самоличността и извършана регистрация. Той отрече да има подготовка за заселването на тези населени места с бежанци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране