03.01.2017 | 14:05
МВР обяви Симеон Дянков за издирване
На бившия финансов министър ще бъде повдигнато обвинение за продажбата на държавните дялове в ЕВН

Столичната полиция обяви за издирване бившият финансов министър Симеон Дянков от първия кабинет на Борисов. МВР го търси, за да му връчи призовка да се яви в прокуратурата, където да му повдигне обвинение за сделката по продажбата на държавния дял от акциите на енергодружеството ЕВН.

Става въпрос за сделката през 2011 г., при която на Българската фондова борса е продаден остатъчният пакет акции от „EVN България Електроразпределение“ АД на неизгодна цена, с която хазна. В скандалната продажба тогава активно участие взима и фирмата на енергийният олигарх Иво Прокопиев „Булброкерс“, която изтъргува акциите на държавата на смешно ниска цена.

По същата сделка ще отговаря и бившият енергиен министър Трайчо Трайков, който вече е обвиняем за сделката с ЕВН, с която е ужилил хазната с близо 88 млн. лв.. На 28 декември държавното обвинение го подведе под наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

1 коментар

  1. Боже каза:

    И какво от това, ще върнат парите? А и колко навреме се сетиха да ги обвиняват, когато ББ си отива, тоя толуп главният прокурор, много зависим, бе?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране