08.02.2018 | 17:34
МВР погрешка проверило кола на НСО с генерал Деси
От МВР отрекоха информацията, че НСО отказало да спре на подаден от униформените сигнал и че колата на службата била шофирана от президентшата

Жандармерия погрешка е спряла и проверила автомобил на НСО, в който се е возила съпругата на президента Десислава Радева.

Случаят беше потвърден от пресцентъра на МВР. По информация на министерството автомобилът е бил спрян по пътя на т.нар. правителствено трасе край резиденция „Бояна“. От МВР отрекоха информацията, че НСО отказало да спре на подаден от униформените сигнал и че колата на службата била шофирана от президентшата.

За момента от НСО официално не дават информация по случая, който е прецедент. От президентството съобщиха, че тиражираната информация за това, че патрулки са гонили колата на президентшата и че тя сама е шофирала колата, категорично не отговарят на истината.

Пред в. „24 часа“ началникът на НСО в оставка Ангел Антонов съобщи, че става въпрос за „нарушена координация между службите“.  „Не са разпознати колите“, обяснил той пред изданието и допълнил, че е невъзможно охраняваното лице само да управлява автомобил на НСО.

В момента се извършва проверка. „Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност“, допълни той. Десислава Радева се ползва от услугите на НСО още от първия ден, в който президентът встъпи в длъжност. От службата съобщиха, че това се налагало заради конкретна заплаха за сигурността ѝ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране