22.06.2017 | 20:50
На тиквата опашката и на Тайпи аркадашчето
Естествознание

Анна Цолова, НТВ: Наистина ли няма да излизат летен отпуск вашите служители – или поне служителите, които отговарят за тази т.нар. реформа административна?

Бойко Борисов, България: Ще го направя! Да не би хората от опашките да излезат отпуска?! Ше вИсат там. Затова ние, това казах, опитът ми показа, че хората оценяват (кръсти се – б.р.), за което им и благодаря, направеното. Много от колегите казват: абе хората забравят… Не, хората знаят, виждат. Виждат сега тоя мост тука, и това, което правим на (бул.) „Брюксел“ – това ще е добре и те го оценяват.

АЦ: Кога за последен път се редихте на опашка? Лично. Разбрахме, че за Царя е нямало да се редите, дори да не е контузията.

ББ: Аз се пошегувах, дай да не… сега, това ще са заглавията – „Борисов щял да пререди опашката“. Не, винаги има такъв ред. На Станишев, когато беше рожденият ден, отидох да го поздравя. Опашката като започваше някъде отвънка 40-50 метра – и пратИх букета, обадих му се после, в смисъл, сега, от тази гледна точка.

…И ще го направиме! Казал съм им вчера на министрите – който го забележа, че това не го е прегърнал и не си се е представил на опашката, си отива.

Виктор Николаев, НТВ: Значи ще има промени в правителството.

ББ: Ше има със сигурност! Ако не го приемат.

…3 800 000, мисля, че се събират от таксите за свидетелство за съдимост, а се губят 26 000 000 часове работни от хората по опашките! Така че – извод: това не се ли направи… това очакват хората от нас. Всъщност това са реалните, ежедневните болки: КАТ, Кадастър, Агенция по вписвания. Това като успееме да направиме, ще видите колко много ще се успокоят хората. Щото тея нерви, които се харчат… Да.

…Да си оправиме опашките, да си оправиме административното обслужване, да създадеме на хората усещането, че… Днеска, понеже фейсбук е голяма сила, вчера ми пишат във фейсбука, че в Пловдив за час време минавали пред КАТ вече. Преди цял ден стояха. В смисъл, администрацията усеща, че или ще свърши работа, или ще си ходят началници! (…)

АЦ: Колко често се чувате с Ердоган и наистина ли езикът ви е – „мой брат, мой приятел“?

ББ: „Тайпи“ и „Бойко“ – така си говориме от времето, когато сме били кметове. (Ердоган е бил кмет на Истанбул в периода 1994-1998, а Борисов 2005-2009 г.)

ВН: Тайпи?

ББ: Ами така му казват близките приятели, иначе другите могат да му казват, както си искат.

АЦ: Тайпи.

ББ: Но действително в разговорите ми с него аз имам една единствена нишка, по която се движа – оградата, по-точно – нашата граница, заедно да я пазиме… Да не дойде поток от 40-50-100 хил. души, така както бяха тръгнали. Това е нашата единствена линия, по която пазя добрите взаимоотношения… Така че – караме се, разправяме се, но по тая линия – я държиме права.

АЦ: Карате се, разправяте се – за какво?

ББ: Ми имаме… Та ако щете – за поведението неговото и тези изказвания за Европа, които е направил („османски шут“ и други любезности – б.р.).

ВН: Скарахте ли му се, че говори така за Европа?

ББ: Въпросът не е точен… Това е все едно някой да каже: Борисов се скара сега на Виктор за оградата. Не, просто има моменти, когато малко можеш да повишиш тон, но в едни приятелски отношения аз мога да му кажа всичко.

ВН: Тайпи попита ли какво прави Валери?

ББ: Попита. Аз му казах, че е добре.

ВН: Скара ли ви се за Валери или не?

ББ: Той не може да ми се кара. Нито аз на него. Затова казах – в един комшийски разговор, съседски, ако може да се вкара тонът на добросъседството, само може да е плюс за дипломацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране