28.05.2016 | 0:01
Надцакване между Гриша Ганчев и Васил Божков около ЦСКА
Шефът на "Нове Холдинг" готов да оздравява затъналото в дългове дружество, ако Ганчев не предложи план

Бизнесменът Васил Божков официално обяви готовност да предложи готов оздравителен план за затъналото в дългове дружество ПФК ЦСКА АД, ако такъв план не бъде изготвен от настоящия финансов благодетел на клуба Гриша Ганчев.

Ганчев няма намерение да плаща дълговете на това дружество и подготвя ново, с което да продължи историята на клуба. В петък стана ясно, че е регистрирано дружеството ПФК ЦСКА – 1948, в което имат акции и бизнесменът Юлиан Инджов и Христо Стоичков. В Съвета на директорите влиза и бившия депутат от ГЕРБ и бизнесмен Емил Димитров, който е собственик на Чавдар (Етрополе).

По-рано този месец Гриша Ганчев съобщи, че „премиерът Бойко Борисов взе изключително спешни и навременни мерки“ и тимът от следващата година се връща в „А“ група, но не даде повече подробности.

В петък от компанията на Васил Божков „Нове Холдинг“ съобщиха, че „експертен екип е подготвил детайлна стратегия за оздравяване на дружеството, съобразена с българските и международните законови изисквания“.

„Отчитайки усилията на г-н Ганчев и неговия екип през последната година, вярваме, че те ще предложат оздравителен план за спасяването на ПФК ЦСКА АД”, се посочва още в писмото на компанията. Оттам заявяват, че ако това не стане, в рамките на законосъобразния 30 дневен срок ще бъде представена стратегия за оздравяването.

Осигурено е и необходимото финансиране за развитие на отбора, детско-юношеската школа и възстановяване на подобаващите условия за зрители и футболисти.

„Оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит“, се казва в официална позиция на бизнесмена, разпространена в открито писмо от компанията му „Нове Холдинг“.

Под ръководството на Гриша Ганчев ЦСКА спечели първенството в Югозападна „В“ група и Купата на България и в момента той се ползва с подкрепата на феновете. Те обаче многократно се обявиха срещу идеите му за фалит на сегашното дружество и продължаването с ново. Вероятно с цел да парира недоволството на феновете Ганчев е привлякъл в новорегистрираното дружество легендата на ЦСКА Христо Стоичков.

Васил Божков имаше интерес към ЦСКА още миналата година, но впоследствие се оттегли.

Все още не са ясни точните дългове на сегашното дружество, но със сигурност то дължи само на държавата около 10 млн. лева. Синдикът на ЦСКА Дора Милева съобщи пред gong.bg, че автентичният ЦСКА е внесъл документите си в БФС за лицензиране. Тя потвърди също така, че Васил Божков, чрез дружеството ФК ЦСКА София е изявил желание да оздрави настоящото дружество.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране