25.05.2015 | 8:28
Нагли адвокати богатеят от трагедията на пътя
Мамят близки да подписват договори в най-тежкия за тях момент

Нагли адвокати дебнат по морги и гробища за близки на жертви на катастрофи. Целта е юристите да принудят близките да подпишат договори с тях, след което да приберат повече от 80 процента от обезщетението, което им се полага от застраховката, съобщава “Монитор”.

Често се случва адвокатите дори да получават информация от катаджии къде и кога е станала тежка катастрофа с жертви. Още на следващия ден те застават пред моргите или отиват директно на погребението, където очакват близките с документи в ръка, потвърди практика пред вестника и шефът на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Хватката е в това, че договорите на адвокатите съдържат клауза, според която близките се отказват от обезщетението, за сметка на юриста. „Лъжат ги, че е спешно и няма време. Ако не подпишат на момента, губят права и не могат да претендират за нищо”, обяснява Тодоров. Той уточнява, че след като сложат подписа си по документа, близките получават сравнително дребна сума пари, а адвокатите прибират лъвския пай от застраховката или обезщетението, което често е около 200 000 лева за всеки един близък на покойника.

Тодоров пояснява, че хората трябва да знаят, че ако в такъв тежък момент някой им каже, че е спешно и бързо трябва да се подписва, значи иска да ги измами. Давността на застраховката е 5 години след денят на инцидента, обясняват още той.

Тодоров  съветва хората да четат внимателно договорите и никога да не позволяват при спечелване на делото, парите да се превеждат по адвокатските сметки. Те задължително трябва да постъпят по банковите сметки на близките на покойника. В противен случай може да не видят
нищо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране