15.07.2018 | 22:48
Нагли цигани биха медицинска сестра в Спешното

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

„Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: „Какво ти струва ма, да дадеш обяснение“. В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре“, сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

„Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки“, оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране