09.02.2018 | 20:52
Наказателна акция на КОЙ: Новият собственик на BIT й затвори устата
Всички предавания са спрени до второ нареждане, съобщи водещата на "Хайд парк"

Телевизия BIT, известна доскоро с актуалните си предавания и нецензурирани дискусии, смени собствеността си със силен трус. Вместо елегантно да влезе във владение, първите действия на новия собственик изглеждат като наказателна акция срещу редакционната политика на екипа.

В четвъртък вечерта от телевизията разпространиха съобщение, че създателят й Павел Вълнев, който живее в Чикаго, се оттегля. Часове по-късно се разбра, че от програмата са свалени всички актуално-политически предавания. Известно време телевизията ще излъчва само новини и повторения.

„Новият собственик е взел решение да спре всички предавания „до второ нареждане“. Решението ни бе съобщено от продуцента на предаването „Хайд парк“ в общ чат между него и мен във „Фейсбук“, съобщи водещата на „Хайд парк“ Полина Паунова. Тя поясни, че в сваления брой се е готвила да обърне специално внимание на закона за медиите, внесен от депутата от ДПС Делян Пеевски, свободата на словото, възраженията на Холандия за приема ни в Шенген, корупцията в България. Сред поканените са били скулпторът Велислав Минеков, адвокатите Александър Пелев и Александър Кашъмов, Йовко Ламбрев от онлайн изданието „Тоест“, преподавателят от СУ Христо Христев и др.

Екипът на предаването „Код 11-13“ 15 научил минути преди ефир, че няма да има излъчване, съобщи „Медиапул“. Гостите били помолени да си тръгнат. Бившият служител на НСО Николай Марков, поканен като събеседник в петък, също бил отпратен.

Вълнев не съобщи на кого е продал медията. Телевизията информира, че новият собственик е фирма „Интерактив ТВ Системс България“. Акционерното дружество е създадено през ноември. Негов представител е тв продуцентът Мирослав Янев. Преди време Янев бе управител на компанията „Медия про“, която бе част от bTV. Според „Апис“ от юли 2016 г. дружеството е заличено. През м.г. Янев е прехвърлил една от фирмите си – „Йо продакшънс“ на Мария Опренова, която е основен акционер в проправителствения Канал 3, личи още от „Апис“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране