12.05.2018 | 21:47
Намериха празна палатката на Боян Петров!
Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна. Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист.

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста. „Днес надеждата изглежда така….вие всички направихте невъзможното възможно“, написа тя.

„Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ….а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост. Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях“, пише още Радослава.

Петима души от спасителния екип, издирващ Боян Петров, са стигнали до Лагер 3 под хималайския връх Шиша Пангма, но не са открили българския алпинист. Намерени са само вещи от стари експедиции.

На Лагер 3 е намерена блуза и стари опаковки от храна, от предишни години са тези неща. Пристигнали са късно, не са имали много време да разгледат, евентуално утре. – поясни Деян Петков, координатор на експедицията на Боян Петров.  Утре търсенето на Боян продължава без вертолетите, по земя, към върха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране