27.06.2016 | 20:48
Направете Ангелкова атракция!
Vampire State Building

Силна серия за Николина Ангелкова, тази невероятна жена е в нещо като верижен взрив!

Министърът на туризма направи една експедиция в Странджа планина, където посети различни обекти и кмета на Средец Иван Жабов. С него те се договориха да популяризират вампирите от региона. За жалост не открихме по-подробни писмени следи от това посещение. Агенция „Фокус“ предаде сбито някои послания на министъра, но душите ни искаха мощи…

„Това, което успяхме да видим до момента в Средец, е наистина уникално – сподели опит министърката. – Аз за първи път съм в Странджа и трябва да кажа, че има какво да се види… Качихме се на Храма на слънцето – древнотракийското светилище на 2500 години Марков камък. Това е нещо уникално в сърцето на Странджа… В дулмисите (?? – „После“) видяхме много запазени гробове и обичаи още от тракийско време. Изключително много ме впечатли, че тук ОЩЕ ПРЕЗ 2004 Г. СА ОТКРИТИ 17 ВАМПИРА, НЕЩО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ! РАЗБРАХМЕ СЕ С КМЕТА Г-Н ИВАН ЖАБОВ ДА СТАРТИРАМЕ КАМПАНИЯ ДА ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ ТОВА, КОЕТО Е ОТКРИТО В ОБЛАСТТА, И СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ ЩЕ БЪДЕ ОБЪРНАТО НА ВАМПИРИТЕ… Знаете за световния интерес към такива находки. Смятам с обединени усилия да успеем да популяризираме това, което имаме тук.“

Край на цитата.

Допълваме чудесното, но бегло впечатление с един разговор от националния ефир.

***

Водещ, БНТ: Продължаваме с министър Николина Ангелкова, с ясното съзнание, че туризмът не е само по Черноморието, но все пак днес сме в Несебър. Да започнем от плажовете. За първа година концесиите, контролът и санкциите са при вас. Започнахте ли проверки, или концесионерите тази година ще разчитат на спокойствие, защото не сте успели да се организирате в тази насока? (Учудваме се, че водещият не измяука, задавайки този въпрос. Можеше да се отърка дискретно в крачолите на министърката, щом е решил да бъде любезен – „После“.)

Николина Ангелкова: Започнахме, разбира се, проверки и ще продължим през целия сезон, така че концесионерите не могат да разчитат на спокойствие, а трябва да разчитат на добре свършената и подготвена работа от тях. Стартирали са проверките по цялото Черноморие, продължават и тази седмица. Ще продължат, докато проверим всички плажове. (…)

В-щ: …До нас е Старият Несебър – една от перлите в колекцията на ЮНЕСКО, една от перлите на България. Как всъщност подобни неща могат да бъдат използвани за развитие на историческия туризъм, така че тогава, когато времето е лошо, защото бизнесът казва: „Няма лош и слаб сезон, има лошо и добро време“ – когато времето е лошо, наистина да успеем да ангажираме туристите, вместо да са на плажа или по стаите на хотелите, да се запознават с изключителното културно-историческо наследство, което имаме не само по морето, а и във вътрешността на страната?

НА: …Ние имаме огромно културно-историческо наследство и е много важно да го използваме. Включително и вчера бях на посещение в община Средец и видях уникално тракийско наследство, Деултума – музеят… Просто има неща, които самите ние не познаваме, и е много важно да ги включим към общите туристически маршрути и към пакетите, които предлагаме, за да може, когато времето е лошо, а и не само – когато туристът поиска да му се осигури разнообразие… Защото световните тенденции са, че вече туристите избират дестинацията според усещането и допълнителните услуги, които им се предлагат, защото почти навсякъде има слънце и море, навсякъде има сняг, но е важно какво ще е изживяването.

***

Поука. Едно е сигурно. Ако има божествена правда, в Деня на гнева тази жена ще бъде милвана по чистото чело. В тефтерите на св. Петър честната апостолска ръка може да напише за нея само едно: НЕВИННА!

И да ви кажем – не можем да се отървем от едно видение:

Странджа. Жарава. Нестинарки. Вампири, таласъми.

Бандерас, Ангелкова и Божо Димитров играят голо хоро около огъня…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране