28.10.2016 | 1:52
Наш шампион по мотоциклетизъм отмъкнал 2 милиона от пощата в Хасково
Състезателят по мотоциклетизъм се оказа сериен обирджия

От МВР разкриха името на един от апашите, които обраха 2 милиона лева от пощата в Хасково в началото на лятото. Оказа се, че един от обирджиите е шампионът по мотоциклетизъм Красен Кънчев. Той е задържан с още двама негови авери. Само преди две седмици моторджията с бандитски наклонности бил пуснат от съда в Плевен под домашен арест заради друго провининение – кражба на чанта със 770 лв. Криминални регистрации на Кънчев за кражби имал и в миналото.

За банковия обир и за кражбата на чантата му помагал Димитър Димитров. С тях действали още 2 момчета. Четиримата апаши били уличени от видеокамери и от оставени от тях отпечатъци. Бандата направила всичко възможно, за да скрие следите си. Поръсили с белина и косми,  запалили буса, с който се движили, но пак оставили отпечатъци.

Обирджиите били специално обучени от друг представител на родния ъндърграунд – Мишо Кривия, протеже на убития престъпник Йордан Цонков-Джиджи.

Красен Кънчев е републикански шампион по мотоциклетизъм. От няколко година той е сред елита в този спорт у нас и се класира винаги на челните места.Очакваше се да участва и на закриването на сезона тази неделя на пистата край Долна Митрополия. Преди 2 месеца грабна и балканската титла. Участвал е и в състезанията „Серес“, в които има спечелени стартове. Красен и съучастниците му са задържани за 72 ч. Прокуратурата ще иска от съда да ги остави постоянно зад решетките. Не е изключено да има нови арести.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране