14.11.2019 | 20:15
Наши „зелени терористи“ цакат всяко българско семейство поне с 3000 лева
​​​​​Тези, които се борят за здравето на жълтоперия дръндарец и не знам си какъв дрънгоч, всъщност са същите, които работят срещу нашия интерес, заяви Ангел Джамбазки

Евродепутатът Ангел Джамбазки се изказа изключително остро срещу петицията, внесена в Европарламента, за спирането на изграждането на автомагистрала „Струма“ в частта ѝ през Кресненското дефиле.

„Една група изнудвачи, за съжаление с българско гражданство, маскирани като „зелени“ организации, а всъщност са просто едни „зелени“ талибани, „зелени“ изнудвачи, се опитват да попречат на построяването на магистралата през дефилето, защото техният проект беше по-различен“. Това заяви пред „Нова телевизия“ Ангел Джамбазки.

Те работят за чужд интерес. Опитват се да докарат друг проект, свързан с прокопаването на тунел.

Там отново е тяхната швейцарска връзка, там отново са техните грантови интереси. Сега се опитват да прекарат тази петиция през Европейския парламент, която ще попречи България да завърши магистрала „Струма“. Това е против нашия национален интерес.

Сметнато е много просто – ако се случи тяхното искане, това ще означава, че всяко едно българско семейство ще трябва да плати около 2000-3000 лева компенсация за тези разноски. Калкулацията е на база досега изхарчените средства, и на тези, които трябва да бъдат вложени до изграждането на магистралата.

Ако бъде спряно европейското финансиране, ние трябва да върнем това, което досега е изградено, и после да доплатим остатъка, който трябва да бъде вложен в изграждането ѝ, посочи Ангел Джамбазки.

„Долу-горе става дума, аз не съм строител, но това, което получавам като информация, всяко българско семейство ще трябва да задели около 3000 лева за тази операция“, каза той в ефира на предаването „Плюс Минус“ по Нова телевизия.

„За съжаление, има и български колеги, които им адвокатстват. Ще се гласува другата седмица. Ще има и нашенци, които ще гласуват против националния интерес. Тогава вие ще имате и поименно българските представители, които ще гласуват „за“ и „против“.

Вие сами преценете трябва ли да има връзка между София и Солун. Трябва ли да има връзка между София и Видин, Солун и Лом, защото това е най-бързият път за китайското карго от Солун, до Лом, до Видин и оттам по реката до всички европейски държави.

Това би натоварило нашата инфраструктура, това би създало работни места, това би спасило човешки животи в дефилето.

Тези, които се борят за здравето на жълтоперия дръндарец и не знам си какъв дрънгоч, всъщност са същите, които работят срещу нашия интерес – това са „зелените“ терористи, „зелените“ рекетьори, „зелените“ изнудвачи.

Те пречат да се направи Банско, да се направи Витоша. Те работят за чужди интереси – дали ще са германски, дали ще са швейцарски, дали ще са гръцки…“, заяви Джамбазки.

6 коментара

  1. Маркони каза:

    Псевдо еколозите защитават чужди интереси и ги вълнуват само лесно изкараните пари. Уж са големи защитници на природата, но това е само привидно.

  2. Иван каза:

    Съществуващо:
    „Второто е че, убиването на природата с тази магистрала е завинаги и изпълнението на проекта дори и да се проточи с десетилетия със скромно финансиране е природосъобразно решение,“
    Коригирано:
    „Второто е че, убиването на природата с тази магистрала е завинаги и изпълнението на проекта за тунела дори и да се проточи с десетилетия със скромно финансиране е природосъобразно решение,“

  3. Иван каза:

    „Трябва ли да има връзка между София и Видин, Солун и Лом, защото това е най-бързият път за китайското карго от Солун, до Лом, до Видин и оттам по реката до всички европейски държави“.
    Вемерото да отговори първо защо китайското карго не е в Лом, тогава нямаше защо да бързаме с магистралата. Второто е че, убиването на природата с тази магистрала е завинаги и изпълнението на проекта дори и да се проточи с десетилетия със скромно финансиране е природосъобразно решение, защото съществува вероятност при евентуално възмогване на държавата след време да се направи и тунела и тогава разходите за магистралата стават излишни.

  4. Милен каза:

    Зелените у нас се занимават с всичко, най-вече с пари, но не и с природа.

  5. Илияна каза:

    Заради зелени идиоти няма да отдлям пари от джоба си

  6. Анонимен каза:

    Който им плати най-високо нргоеия проект е най-добър.Цената на проекта е 3 пъти по висока и много по бавна с няколко години ако се прави тунел. Реалната цена на магистралата ако се прави с тунел ще е 4 до 5 пъти по висока,а след това подръжката на тунела ще е подобаващо платинена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране