03.02.2017 | 19:27
Нашта маса поздравява вашта маса – яжте, пийте, Тръмп черпи
Здрав дух в чугунен череп

Продължава турнето на Цветан Цветанов в САЩ, който за четвърти път участва в т.нар. молитвена закуска – традиционно мероприятие под шапката на американския президент, при когото се събират лидери от цял свят да се помолят и да споделят ценности.

Извън това мероприятие Цецерон всеки ден провежда работни срещи с демократи и републиканци, снима се с тях, очарова ги, покорява ги, печели нови приятели за България. Кандардиса например някакъв сенатор да дойде на пловдивска Молитвена закуска, която ще организира Цецерон.

Телевизия BIT следи стъпките на държавния мъж в Страната на неограничените възможности. За всички нас – убедените цецофили, беше огромно удоволствие да консумираме едно интервю по телефона, което обръщаме на текст – за многократен прочит, размисли, веселие, анализи, поуки…

***

Ралица Василева, BIT: Цветан Цветанов е първият български политик, който се срещна с новия държавен секретар на Америка Рекс Тилърсън. Това се случи по време на националната молитвена закуска във Вашингтон с американския президент Доналд Тръмп. Преди малко разговарях със заместник-председателя на ГЕРБ за срещата с Тилърсън, както и за впечатленията му от речта на Доналд Тръмп пред участниците от цял свят.

Ето какво каза той ексклузивно за BIT.

Цветан Цветанов: …Много силно беше изказването му за това, че не е важен материалният успех, а е важен духовният успех, който трябва да бъде постиган от всички народи и всички етноси. И смятам, че днешният образ на Доналд Тръмп е доста по-различен, отколкото това, което беше създадено по време на кампанията за неговия избор и след това всички тези протести, които имаше в Америка и по света.

РВ: Вие станахте първият български политик, който се срещна с Рекс Тилърсън, новия държавен секретар на Америка. Какво си казахте?

ЦЦ: Ами просто го поздравих, той беше на съседната маса до мен; и просто имах редкия шанс да бъде така разположена – нашата маса да бъде в близост до неговата. На неговата маса беше и кралят на Йордания. Но това, което, разбира се, се казва в подобни моменти, е… Поздравих го от името на България, на целия български народ за неговия избор и му казах, че България е страна, която е хубаво да посети в неговата програма в предстоящите месеци – и колкото е възможно по-скоро! Да можем действително да бъдем част от общата политика на Съединените щати за сигурността и мира по света.

***

Даваме мило и драго да чуем как звучи този монолог в оригинал – спонтанно до масите.

1 коментар

  1. гошко каза:

    Имаме новина – Тръмп знае български 😀 Нема на къв друг език да се е състоял разговор с Цецо

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране