02.02.2017 | 21:52
Настрадин Ходжа и торбата с демографските криви
Групова терапия

Делян Добрев, ГЕРБ: Искам да обърна внимание на вашите зрители, че трябва да бъдат особено внимателни към всичко, което се обещава в момента. Защото някак си от 1-2 г. стана модерно, може би заради изборите в Щатите или в някои държави от ЕС – да се обещава с голямата кошница. Малко като, така, на ромска сватба – всеки обещава и стигаме до абсурдни ситуации… Само се замислете за обещанието на БСП българите да станем 8 млн. за 4 г. Вие, ако си спомняте, те първо обявиха 9.

Виктор Николаев, НТВ: …Пожелателен елемент.

ДД: Не, не! Те първо обещаха 9, после посмалиха и казаха 8. Не им се сърдим за 9 – направили са грешка, сега – 8. Нека да го изчислим заедно. Българите сме около 7 млн. Половината българи са жени – т.е. 3,5 млн. От тях около 700 хил. жени са на възраст между 20 и 40 г., т.е. на възраст, в която могат да раждат. Тези 700 хил. жени, за да родят 1 млн. деца за 4-годишния период на Нинова, трябва да родят по близо дете и половина. Обаче и това не е правилна сметка, защото в същото време всяка година умират по 110 хил. българи, разбирате ли?

ВН: Данните на Здравната организация са, че от 15-годишни българчетата правят секс, така че не знам.

ДД: Добре – от 15 до 35. Както и да го вземем, са 20 години. Оказва се, че всяка българка, която може да ражда, трябва в мандата на Нинова да роди по 3 деца, за да изпълним плана на Нинова и да станем 8 млн., разбирате ли? Абсурди!

Анна Цолова: Чак пък три!

ДД: Едно и половина, ако никой не умре в следващите 4 години. Ако продължават да умират по 110 хил. българи, ще се окаже, че всяка българка за 4 г. трябва да роди 4 деца.

АЦ: Сега и 4 станаха! Почнахме с едно и половина до 3, сега 4.

ДД: За 4 г. трябва да роди 3 деца. В момента се раждат 65 хил. деца на година. За 4 г. 240 хил. Тоест трябва да се раждат 4 пъти повече деца, ако искате пък и 4 да използваме. Та това е абсурдно. Това просто няма как да се случи.

ВН: Представяте го смешно, но то не е обещание. Обещанията са тези неща, които ти трябва да изпълниш, а не избирателките.

АЦ: Това е обещание за интимност.

ДД: Ако трябва да се шегуваме, знаете ли какъв беше първият коментар във форумите, след като Нинова обяви, че ще станем 8 млн. Първият коментар беше: досега БСП само крадяха, сега ни обещават и да… ъъъ… да ни помогнат да се размножаваме – нека се изразиме по-внимателно в ефир. Така че, ако ще се шегуваме, можем да се шегуваме много на тая тема! (…)

ВН: БСП ви дишат във врата или са преди вас, казват социолозите. Или паритет.

ДД: Не! Не ни дишат във врата. Опитват се да лъжат хората, разбирате ли. Има една стара българска приказка за Хитър Петър – „Торбата с шегите“, знаете ли я? Настрадин Ходжа моли Хитър Петър нещо да се пошегува с него, а той му казва: изчакай ме тука в центъра на селото, да отида да си взема торбата с лъжите. Торбата с шегите. Настрадин Ходжа чака цял ден, няма го Хитър Петър и всъщност това е шегата. Та българинът ще чака не 4 г., ще чака вечно да се изпълнят обещанията на БСП!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране