Зареждане

Напишете

СВЯТ

Националният дълг на САЩ вече е 20 трилиона долара

share

В петък националният дълг на САЩ за първи път в историята е достигнал до 20 трилиона долара. Това се случва в деня, в който президента Доналд Тръмп ратифицира закон, който отменя тавана за дълга и позволява неограничено теглене на федерални заеми, предаде The Washington Examiner.

Таванът за дълга бе замразен на 19,84 трилиона долара в средата на март и от тогава министерството на финансите на САЩ трябваше да предприема „неимоверни усилия“, за да предотврати равнището на задълженията да не надминава това равнище. Но с новия закон таванът е отменен и министерството веднага започна да заема пари, за да задоволи натрупаното през последните пет месеца искане.

Общият национален дълг се е повишил с 318 милиарда долара и в момента е на равнище от 20,162 трилиона долара. Според новия закон, подписан от Тръмп, федералното правителство няма да има ограничения при тегленето на заеми до 8 декември, когато бъде въведен нов таван. Доналд Тръмп критикуваше растящия национален дълг при своя предшественик Барак Обама, докато водеше предизборната си кампания.

бутон за споделяне

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.