24.04.2017 | 0:01
Не се хили, България си го избра
Большой ученый

Бойко Борисов в неделя посети Южна България, за да инспектира бургаските тангенти и освещаването на нова църква в Ямбол.

В свои води се почувства Борисов, когато репортерка го попита за „драмата с урана“ в питейната вода на Хасково. Той първо смъмри репортерката и я прати на едно далечно място: „Айде земи го от Бургас!“ – тоест да си намери изказването на ББ по същата тема, което вече е направил в Бургас. След това обаче рязко се смили и се отговори на въпроса подробно, излъчвайки мека светлина, а не радиоактивно лъчение.

Бойко Борисов: Да го… Да го… Мразя два пъти да се повтарям. Но от уважение ше Ти кажа. (Изписваме „Ти“ с голяма буква, тъй като за оратора очевидно това е уважителната форма на обръщение.) Още от 46-а година се оказва, че България е една от териториите, където има най-много уран. Почвам малко отначало. Няколко конгреса на БСП (визира се БКП, б.р.) се занимават с това. И започва урановият добив в България. Естествено за здравето това не е най-доброто – урановите мини, които – чест прави на СДС, 92-ра ли, забравих коя година, когато ги затвориха. 17 400 или 17 600 тона уран е добит в България. Разровено е навсякъде, където го има. Представяте ли си какво се е случило със здравето на Българите и що ся сме най-болната нация. И наливаме, наливаме пари, ама то това е било десетилетия. Спомням си, Световната банка в един доклад ни каза, че е добре от 0,6 – препоръка, да стане на 0,3 по наредба (не се уточнява мерна единица). Ако не го бяхме направили, въобще такъв въпрос нямаше да има. Свалихме границата на 0,3, сега се оказва, че в Хасково специално от седемдесе иии… да не объркам нещо цифрата – 76 да речем кладенеца, един има повишено съдържание. Даже имам и разчета. И АКО НАПРАВИМ ПРАВИТЕЛСТВО, още на първия Министерски съвет – 400 000 лв. са за нови кладенци три, близо 2 км водопровод – В РАМКИТЕ НА 2 МЛН. ШЕ ИМ ГО РЕША ВЕДНАГА ВЪПРОСА! Това е от педесе години. И някой се опита отново да връща Чернобил, страхове – това, което те са правили. Те са много, много силни в конспирациите. Те не могат да строят, не могат да градят. Затова ви дадох и чинията на Бузлуджа – най-така паметник на тяхното неможене. Ние строиме и градиме България. Това е фактът! Благодаря.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране