14.09.2018 | 0:01
Неблагодарникът Заев ни обиди насред Европа – постави българите след египтените, бошняците и циганите
Борисов трябва да скръцне със зъби на този дребен хитрец, вместо да го прегръща

Премиерът на Македония Зоран Заев, който ще прегръща и ще се мазни на Бойко Борисов, докато БЮРМ влезе в НАТО и ЕС, а после ще му обърне гръб, за пореден път унижи България. Неотдавна той се изцепи в Скопие, че Илинденското възстание било македонско, в смисъл македонистко, но всеки, който иска можел да си го празнува. После се извини лицемерно и с половин уста. Антибългарската му реторика обаче рецидивира и той отново се подигра с българите, но този път не в кичозната си столица Скопие, а в сърцето на Европа – Европарламента, където държа реч.

След като уточни, че говори на македонски език, който българската държава не е признала официално, хитрият заек Заев каза, че Македония била умален модел на Европа с етническо многообразие.

Българите обаче бяха поставени на опашката,  след всички останали националности, които живеят в страната. В първата си реч пред Европейския парламент Заев спомена българите след египтяните, власите, бошняците, сърбите, ромите, турците, албанците и македонците.

Пред евродепутати и членовете на Европейската комисия, присъстващи в залата, Заев изтъкна колко е важно за страната му да бъде част от европейското семейство. Той обясни, че това е желание на всички, които живеят в страната, изброявайки различни националности и поставяйки българите чак на девето място, дори след египтяните.

Заев благодари на гръцкия си колега Алексис Ципрас за споразумението с Гърция, с което се решава дългогодишният спор за името. По думите му референдумът на 30 септември, на който народът ще каже думата си за договореното ново име Република Северна Македония и за членството на страната в ЕС и НАТО, е „референдум за втора независимост“.

Самият факт, че в момента македонистите се кланят единствено на гърците и демонстративно неглижират България показва, че нашите политици явно много грешат с меката си политика към тези слуги на Белград и е време да втвърдят реториката към Скопие и да им покажат, че ще гледат ЕС през крив макарон, ако продължат с провокациите и историческите си фалшификации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране