13.12.2018 | 0:01
Неделев се врече на Ботев Пд
Към момента той няма оферта от ЦСКА-София

Националът Тодор Неделев призна, че се е зарекъл в България да играе само за родния си клуб. Той добави, че към момента няма оферта от ЦСКА-София, но ако постъпи през зимата, тя ще бъде разгледана от него и от ръководството на клуба. След като вкара феноменален гол за победата над Локо Пд и първи хеттрик в кариерата си срещу Витоша Б, офанзивният халф бе избран за най-добър играч на последните два кръга от Първа лига и получи отличията си накуп.

„За момента нямам никаква оферта. Започвам подготовка с Ботев. През лятото ми звъняха от ЦСКА, искаха да ме привлекат, но прецених, че на този етап е по-добре да остана в Ботев. Сега няма нищо конкретно. Казал съм си, че в България ще играя само в Ботев. На този етап ще остана в Ботев, ако няма оферта от чужбина. Иначе ЦСКА е един от най-големите отбори в България. Ако има оферта през зимата оттам, ще се обсъди с ръководството и ще вземем най-доброто решение за клуба, а и ще се види моето желание. Но това ще стане евентуално през януари, така сме се разбрали с ръководството.

Знаем, че на „Армията“ се играе много трудно, но който е на терена, ще се раздаде на максимум, пък в крайна сметка каквото стане“, заяви Неделев на церемонията в Пресклуб „България“. Той призна още, че не иска да се връща в Германия, където трансферът му в Майнц 05 не бе сполучлив и не получи големи шансове за изява. Националът мечтае да играе в елита на Испания или Италия.

„Един футболист не може да бие сам друг отбор. Благодаря на моите колеги и моите треньори. Резервният ни вратар Иван Чворович ми каза да пробвам в далечния ъгъл, ако има фаул срещу Витоша. Пробвах, получи се, а после записах хеттрик. Знам, че от Ботев е по-трудно да изляза в добър отбор. Дано съм жив и здрав, раздавам се в Пловдив и в националния отбор, пък има хора, които следят. Възхищавах се на Кака, който свърши с футбола. Фен съм на Милан от доста малък, но в момента в Шампионската лига викам за Ливърпул. Радвам се, че успяха да продължат напред. Англия е големият фаворит в групата ни за Евро 2020. Защо обаче да не победим другите, а даже и Англия? Те направиха добро световно първенство, но мисля, че имаме големи шансове да се класираме, ако покажем нашите възможности. Дай Боже да се класираме. Бих се радвал, ако стана Футболист на годината, но в крайна сметка журналистите избират. Казаха ми, че ако играя силно срещу ЦСКА, мога да стана Футболист на годината. Ще се постарая да се представя добре.

За мен обаче не е най-важното да вкарам гол, за мен е по-важно да подам паса за гола. Надявам се да изпълним целите си през този сезон. Ще направим всичко по силите си, за да може Ботев да играе в Лига Европа“, закани се Тодор Неделев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране