Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Недоволни от отразяването на вчерашните протести се събраха пред БНТ

share

Граждани се събраха пред сградата на Българската национална телевизия, за да изразят възмущението си от „некоректното отразяване на броя на протестиращите в защита на националния парк Пирин в четвъртък вечер“.

Според преброяването на организаторите шествието срещу решението на кабинета по казуса събрало впечатляващо много хора в деня на откриването на българското европредседателство. Протестиращите снощи били около 8 хил. души. А в още 19 града, включително Лондон и Брюксел, също имало паралелни протести.

Според новината на БНТ на сайта на телевизията от 20.50 ч. в четвъртък обаче протестиращите са били „десетки“. В петък около обяд заглавието в медията беше поправено от „десетки“ на „хиляди“.

В 16 ч. следобед от БНТ излязоха с позиция на сайта си, в която обясняват, че става дума за „редакторска грешка“, която е била коригирана, а на редактора е наложено административно наказание.

Протестиращите се заканиха да изпратят сигнал до СЕМ, в който да изложат подробно несъгласието си с показаното по казуса „Пирин“.

сподели бутон

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.