13.01.2018 | 0:01
Недоволни от отразяването на вчерашните протести се събраха пред БНТ
Те се заканиха да изпратят сигнал до СЕМ, в който да изложат подробно несъгласието си с показаното по казуса "Пирин"

Граждани се събраха пред сградата на Българската национална телевизия, за да изразят възмущението си от „некоректното отразяване на броя на протестиращите в защита на националния парк Пирин в четвъртък вечер“.

Според преброяването на организаторите шествието срещу решението на кабинета по казуса събрало впечатляващо много хора в деня на откриването на българското европредседателство. Протестиращите снощи били около 8 хил. души. А в още 19 града, включително Лондон и Брюксел, също имало паралелни протести.

Според новината на БНТ на сайта на телевизията от 20.50 ч. в четвъртък обаче протестиращите са били „десетки“. В петък около обяд заглавието в медията беше поправено от „десетки“ на „хиляди“.

В 16 ч. следобед от БНТ излязоха с позиция на сайта си, в която обясняват, че става дума за „редакторска грешка“, която е била коригирана, а на редактора е наложено административно наказание.

Протестиращите се заканиха да изпратят сигнал до СЕМ, в който да изложат подробно несъгласието си с показаното по казуса „Пирин“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране