25.07.2018 | 21:07
Неизвестни злосторници нападнаха резиденцията на д-р Енчев в Белащица

Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев,съобщава Марица.

Инцидентът е станал около 2,30 ч. съобщават съседи. Те твърдят, че са били събудени от много силен шум. Доц. Енчев е подал жалба до полицията, която разследва случая. Камерата и записите са иззети от органите на реда. Копия са изпратени и в Израелското посолство, които също разследват какво се е случило.

„Искрено се надявам, че атаката не е насочена срещу Израелско-Българския институт, макар че медиите отлично знаят какъв скандал се разгоря около 30 май тази година, когато в присъствието на Симеон Втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската областна управа по моя инициатива беше открита изложба за Спасяването на българските евреи.

Намесени бяха американците, Лигата срещу поругаването, дружество „Шалом“. Много бих искал да мисля, че отново иде реч за междусъседската война, която отдавна се води срещу мен и семейството ми и донякъде стана причина за изнасянето ми в Германия“, коментира доц. Енчев.

Нападението срещу охранителната камера на Израелско-българския институт в с. Белащица е първото, но билбордът е накъсван още 2 пъти за период от 2 години назад.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране