18.07.2016 | 20:47
Некачествен ремонт на столичен булевард асфалтира и дърветата
Фандъкова обеща санкции за "мърлявата и безхаберна работа"

Качеството на ремонта на бул. „Владимир Вазов“ в София, който кметът Йорданка Фандъкова представи като един от най-мащабните за т.г., лъсна малко повече от месец след началото на работата. Полагането на нов асфалт на тротоара е заляло всичко по пътя си и в плен на настилката са попаднали няколко дървета. Освен растителност асфалтът е заклещил и част от бариера. За скандалното изпълнение на ремонта алармира гражданската организация „Спаси София“. „На всички отдавна вече ни дотегна от див популизъм, водещ до ремонти, като да са направени от майстори с две леви ръце, при никакъв контрол и спазване на стандарти, а при това платени с нашите пари“, възмущават се членовете й.

„Допуснатото асфалтиране на тротоари по бул. „Владимир Вазов“ около пънове на дървета е изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата. Допусналият тази мърлява и безхаберна работа ще бъде санкциониран“, написа Фандъкова на страницата си във „Фейсбук“.

На място да види строителния абсурд беше временно изпълняващият длъжността зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов. „Случилото се е недопустимо – както от надзора, които тотално са отсъствали по време на извършването на тази дейност, така и от изпълнителите, които са направили нещо, което никога не трябва да се случва. Отнесъл съм се строго към тях“, заяви зам.-кметът пред БНР, без да се разбере какво включва тази строгост. По думите му дърветата са били предвидени за премахване, но вместо строителят да го направи, след което да почисти и чак тогава да асфалтира, той направо е налял асфалта. От Столичната община съобщиха, че на строителя е наредено моментално да се поправи изцяло за негова сметка. Днес Барбалов отново ще инспектира обекта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране