10.01.2017 | 22:46
Ненчев обяви Цацаров за проводник на руската хибридна война
БЗНС ще подкрепи протести срещу главния прокурор и ще "излезем на улицата, за да кажем какво искаме"

Военният министър в оставка Николай Ненчев засили персоналната си атака срещу главния прокурор, като заяви вчера, че се чуди „дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България“. Той призова прокурорите да не изпълняват заповеди, които противоречат на правото. Ненчев съобщи, че партията му БЗНС вероятно ще подкрепи протести срещу Цацаров и ще „излезем на улицата, за да кажем какво искаме“.

Земеделците вече обвиниха Цацаров в сталинизъм, репресия и пропаганда. Срещу военния министър в оставка има две обвинения. Първото, свързано с поръчка за шиене на униформи, вече е в съда. Очаква се до седмица и основното обвинение срещу него, че е отказал на руснаците да ремонтират съветските изтребители МиГ-29, да влезе в съдебната зала. „Очаквам други десетки обвинения, очевидно това не е случайна работа. Безпокои ме, че не се разследва мафията. Трябва да бъдат разследвани лицата, довели ВМА до 240 млн. лева дълг“, подчерта Ненчев.

Той отново изрази подозрението си, че е бил подслушван, като така е възможно да е изтичала класифицирана информация на НАТО. „Смешно ми е. За руска компания ме обвинява български прокурор. Основното обвинение е, че съм нанесъл вреда на руска компания“, посочи Ненчев. По думите му, подписвайки договора с Полша, той е защитил българския интерес, след като рамковото споразумение с руската РСК „Миг“ му се е сторило подозрително.

1 коментар

  1. Венко Венков каза:

    Какви министри имаме само??? Може би очакваш, Америка за България, да спонсорира протест пред Народното Събрание в твоя защита! Продажно евроатлантическо л…!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране