11.09.2019 | 22:22
Ненчев съзря предпоставки за импийчмънт на президента заради шпионския скандал
Държавата ни е в много тежка криза, заяви бившият военен министър

Бившият военен министър Николай Ненчев в типичния му стил на говорене срещу президента Радев почна да бълнува за импийчмънт на държавния глава. Според него има вероятност държавният глава да е уличен в информацията около шпионския скандал, „което ще вкара държавата в много тежка политическа криза“.

„Има две хипотези за случая. Президентът може да не е бил уведомен от ДАНС за шпионския скандал, което чупи държавата.
Другата е, че президентът е бил уведомен, но той отрича“.
Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ бившият военен министър Николай Ненчев, който коментира темата за шпионския скандал.

„Пак ще повторя, че тази информация е получена от чужди служби и за това последва такава реакция – изказвания на главния прокурор, на ДАНС, на МВР. Чуждите служби не са длъжни да уведомяват президента.
Според мен има възможност в тази информация да е бил уличен и президента, което ще вкара държавата в много тежка политическа криза. За мен може да последва импийчмънт. Конституцията е категорична по тази тема“, каза Ненчев, без обаче да посочи кои текстове от основния закон да е нарушил Радев.

Бившият военен министър дори си позволи да се съмнява в лоялността на Радев спрямо националните интереси. „Президентът не веднъж е показвал, че е склонен да служи на чужди интереси. Очаквам развръзката и се надявам, че тя ще бъде в полза на всички български граждани. Вие журналистите трябва да продължите да задавате въпроси и истината да излезе наяве“, посочи Ненчев.

„Премиерът Бойко Борисов играе много по-добре ролята на балансьор в държавата вместо президента Румен Радев. Ролите им са разменени. Без никакво съмнение има руски шпиони в България. Ние от БЗНС многократно сме алармирали за тях и сме призовавали за тяхното изгонване“, каза още той.

„Тази реакция се случва твърдо късно. Тя трябваше да се случи много по-рано – още по времето на случая „Скрипал“. Тогава единствено България не изгони руски шпиони. Мое лично мнение е, че сегашният сигнал е получен от чужди служби. За мен държавата ни е в много тежка криза“, заяви бившият външен министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране