22.05.2016 | 19:32
Нешка Робева се почувствала виновна заради Бареков, призова Бъчварова да си подаде оставката
Ако не е удачно спортист да бъде награждаван с орден за култура, не знам как социолог може да води МВР

„Последните 16 години посветих на това да популяризирам българската култура. А след думите на вицепремиера Румяна Бъчварова се зачудих къде съм била през това време“, това заяви в телевизионно интервю легендарната треньорка Нешка Робева.

„Не съм върнала ордена, тъй като не съм го получила“, припомни най-успешната ни треньорка по художествена гимнастика повод скандала около предложението за награждаването й, при който правителството се раздели на две, а най-деен противник на идеята се оказа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„Решението трябва да вземе президента. Но при 6 на 6 гласа няма човек с нормално самочувствие да се съгласи на такова нещо“, добави Робева. Тя заяви, че дълго време се е чувствала виновна, че е участвала в предизборната кампания на Николай Бареков.

„Обвиняват ме, че съм подкрепяла пошлата му политика. Истинските носители на тази пошла политика обаче са в парламента и Бъчварова е все още министър благодарение на тяхната подкрепа. Сега Българският демократичен център подкрепя управляващите, хората на Бареков са патерицата на правителството. Така че от този момент отказвам да нося каквато и да е вина“, контрира Нешка Робева.

Тя призова Румяна Бъчварова да си подаде оставката, ако държи на моралните ценности.

Робева подчерта, че не не приема вицепремиера като морален съдник.  „Ако не е удачно спортист да бъде награждаван с орден за култура, в такъв случай не знам как социолог може да е министър на вътрешните работи

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране