28.08.2015 | 23:14
Невольо!… Г-н Премиер, накарайте нещата да се случат
Едно към едно - с голи ръце

Обръщаме в текст главното от репортаж на TV7 по най-горещата тема на летния курортен сезон по Черноморието. Краят на репортажа е особено поучителен, звучи като сура 19:35 от Корана: „Щом реши нещо, Той само му казва: „Бъди!“ И то става“.

***

Репортерка, TV7: Добро утро от най-големия и най-елитния ни курорт Слънчев бряг. За съжаление ще изпратим сезона явно с пореден негативен проблем. С антиреклама и както искате, така си го представете, но тук вонята наистина се усеща и тя е много неприятна… Вижте ТОВА, което плува (в шахтата) на сантиметри от повърхността. С ТОВА, с което се борят хората и хотелиерите, те явно са принудени да си направят собствено частно ВиК, за да не стигне ТОВА и до хотелите, тоест да не влезе в хотелите им, за да опазят туристите. Ето един от хотелиерите… Разбрах, че мълчите цял месец и се борите с този проблем. Защо не го оповестихте по-рано?

Хотелиер: Мълчим години. Разкъсан съм от противоречия. Аз съм в ръководството на Съюза на собствениците. Да не направя лош имидж на нашия курорт. Но ако продължаваме така да си мълчим, ще продължи така с години… В момента съм създал частно ВиК дружество, за да не допусна тези фекални води да влезнат вътре. Хората се оплакват. Вони. И искам да ви кажа, че освен всичко останало, търпя и финансови загуби…

Репортерка: Искам да попитам и човека, който най-вероятно той вече е с оплаквания, защото не се чувства добре, тъй като се налага последния месец да работи с фекални води – да ги изпомпва. Как се чувстваш? Разбрах, че ти работиш с голи ръце буквално…

Работник: Е, не с голи ръце. Работим с ръкавици и всичко останало там каквото си му трябва. Обаче просто то това ний го дишаме и т.н. И просто… еми разболях се. Не знам дали точно от ТОВА съм се разболял, не е доказано. Но в момента имам някакво чревно разстройство.

Репортерка: Тука има и домакин на хотел. Как се справяте? Вероятно има оплаквания от туристите.

Домакинка: Ами стараем се да го предотвратим това оплакване. Колегите дежурят денонощно, за да не допуснем да пострадат туристите ни от ТОВА нещо. Но виждате вий – смрадта се носи навсякъде и не ми се мисли, ако завали един дъжд, за какво става въпрос. Всичко излиза навън. Тези хора вече изнемогват. Стараем се сами да се справяме с всичко, за да не допуснем да пострадат туристите ни и тези фекални води да влязат навътре.

Репортерка: Пак към хотелиера. То е комично, но казахте ми, че вече се налага да купувате противогази.

Хотелиер: Наистина, казвам ви съвсем сериозно. Не е комично. Аз не мога да оставя тези хора да се разболеят. Сега отивам да търся… Не съм специалист по химическа защита. Ще търся дрехи химични. Естествено, ще ги наградя с една голяма почивка – като свърши сезонът. За пръв път очаквам с голямо нетърпение да свърши сезонът, за да мога да ги отърва от тази мръсотия… Искам да ви кажа, че най-много съм потресен от това, че няма към кого да се обърна. Обърнах се към министърката, нашата министърка.

Тя също, няколко месеца е министър, не може да вземе решение. Проблемът е генерален. И не искам да фаворизирам човека, който стои на върха на държавата, но ние сме убедени, че той е човекът, който трябва да погледне с широко отворени очи към този комплекс. Бизнесът иска среща с г-н Премиера. ЗАЩОТО ВИЖДАМЕ, ЧЕ КОГАТО ТОЙ КАЖЕ, НЕЩАТА СТАВАТ. И за да види тука какви безобразия се вършат. И смея да твърдя, че се вършат безобразия от хората, на които той вярва. Г-н Премиер, не вярвайте на всички! Вярвайте на бизнеса. Ние искаме да направим хубав курорта. Но някой лъже.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране