30.03.2015 | 8:06
Ники Михайлов оцапа дебюта на Петев
Любо Шейтанов избрал сина на шефа на БФС за титуляр

Новият селекционер на България Ивайло Петев разкри, че няма пръст в избора на Нико­лай Михайлов за титулярен вратар срещу Италия.

Още с обявяването на стартовия състав социалните мрежи из­­бух­­наха в негодувание срещу Михайлов,  докато футболист номер 1 на България Владо Стоянов трябваше да остане на пейката. “Аз от вратари не разбирам, има треньор на вратарите. Разбира се, това съм го съгласувал с моя екип и Николай Михайлов пази днес”, коментира Петев.

Николай Михайлов сбърка при първия гол на италианцитекогато неуверената  му намеса позволи на топката да се отклони в тялото на Йордан Минев и да влезе във вратата. При второ попадение на италианците Михайлов нямаше как да реагира. За втори път националните селекционери предпочитат Михайлов пред Владо Стоянов.

Преди това същото направи и Любос­лав Пенев за гостуването на Норвегия, загубено с 1:2. Самият Ники Михай­лов поиска повече подкрепа за отбора, като определи ситуацията “сами срещу всички”. “Много тежък терен, радвам се, че има млади момчета и нов селекционер, като изиграхме силен мач срещу силен отбор – заяви Михайлов. – При нас лицата са много, това е проблемът. Излизаме с Малта и не можем да ги бием, а срещу Италия изпускаме победата. Искам да благодаря на всички, които бяха на стадиона, защото ни подкрепиха. Дано за следващия домакински мач ни подкрепят повече хора.”

Според Ивайло Петев шансовете на националите да се класират за бараж за европейско първенство остават. “Ако бяхме догонващи и бяхме вкарали накрая, щях да съм по-доволен, но с оглед на развитието на мача има разочарование – коментира бившият треньор на “Лудо­го­рец”. – Аз съм оптимист за бъдещето на националния отбор. Вярно, в края отпаднаха физически, но най-важното е, че видях хъс в играта и желание за победа. Имаме сили и ще се борим за класиране с този потенциал. Же­­ла­­нието е да развиваме националния отбор и българския футбол.”

В същото време вицепрезидентът на БФС Данчо Лечков заяви, че шансовете на България да се класира за Евро 2016 са минимални, а Ивайло Петев трябва да гони дивото в тези квалификации. “Загубихме много ценни точки в началотона цикъла и естествено картите се поразбъркаха сега. Но вече имаме ново лице. Пожелавам на Ивайло Петев още по-хубави резултати да постига и да гони дивото. Дано успее да ни изведе до бараж – заяви Лечков. – В една такава квалификационна група трябва да мислим само мач за мач. Единственото предимство на Италия бе­­ше, че имат по-изявени играчи в големи първенства. Но за съжаление ние нямаме толкова силно първенство и не можем да имаме по двама конкурентни играчи на всеки пост, както е при тях.”

3 коментара

  1. Пенев каза:

    Напреднали са преговорите и очаквам в близко бъдеще „големият“страж на националната ни седем метрова врата Ники Михайлов,да започне „работа“в любимият ни отбор ФК-„ЯНТРА“-Ценово Русенска област.Сигурен съм,че ще бъде приет много радушно от публиката.

  2. Андрешко каза:

    Николай Михайлов е УБИЕЦ !
    А това , че е некадърник и глупак е далеч по-малкия му проблем …

  3. Кукулкан каза:

    Малката перука без връзките на тате си е прост квартален гамен без трудови навици. И като прибавим, че уби човек на Църна маца и не лежа в затвора, колко му е да се подиграе с надеждите на страната. Недъгав лилипут с празна главица който само разхожда едни татуировки и някакви същества които дори не знаят кой им е родителя. Жалки ниски страсти и кретенизъм………….можем много да си говорим.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране