13.08.2017 | 13:22
Нинова: Борисов, сега къде си? Защо излъга?
Лидерът на БСП поздрави президента Румен Радев за държавническата му позиция по темата за антикорупционния закон на правителството

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави президента Румен Радев за държавническата му позиция по темата за антикорупционния закон на правителството. Тя стори това в официално изявление, споделено от пресцентъра на „червената“ партия и не пропусна да „захапе“ министър-председателя Бойко Борисов.

Ето и цялата позиция на Нинова, публикувана без редакторска намеса:

Поздравявам президента Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството. Споделяме мнението му, че той няма да създаде възможност за борба с коруцията по високите етажи на властта. Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем.

Президентът нямал договорка с премиера за антикорупционния закон

„Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление.“ Това заяви във Варна президентът Румен Радев.

„Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията „Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук!“, категоричен бе Радев. И припомни, че винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране