11.10.2018 | 0:01
Нинова брани ЕНП и ЕК от агресията на Борисов
Убийството изградило негативен образ на България за няколко дни

Соцлидерката Корнелия Нинова ожали европейските институции, че били нападнати от премиера Бойко Борисов. В коментар на страницата си във Фейсбук Нинова брани ЕК и дори ЕНП от неговата агресия.

„Обезпокоени сме от негативния образ на България, който се изгради в последните няколко дни след убийството в Русе чрез изказвания и позиции на ЕК, еврокомисари, Съвета на Европа, генералния секретар на ООН, неговата собствена партия – ЕНП. Притеснени сме от високото равнище на престъпността в България, от страха и чувството за несигурност у хората и най-вече от недоверието в институциите. Надяваме се заподозреният за убийството, ако се докаже, че е той, да получи най-строгата присъда, за да се възстанови чувството за справедливост“, заяви Нинова.

Тя обвини лично Бойко Борисов, че се разсърди на Брюксел заради прибързаните упреци и коментари около убийството на журналистката Виктория Маринова, което се оказа несвързано с работата й на журналист.

„Премиерът нападна всички европейски институции, които се изказаха по случая, а такава агресия в момента не е необходима. По-скоро трябва да си зададем въпроса – защо дойде тази реакция? Не е ли това оценка за България отвън? Проблемът не е у тях, проблемът е тук – вътре и се казва недоверие“, обобщава лидерът на БСП.

Нейните реплики и писма към Брюксел бяха не едно и две, и по различни поводи – от СЕТА, през мигрантската криза до предизборната подкрепа за ГЕРБ. Очевидно отношението й към Брюксел е претърпяло метаморфоза, след като днес вече ги брани от агресията на Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране