01.08.2017 | 14:24
Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Сред тях ли сте?
Знам кредото Ви - разделяй народа си и го владей, пише лидерът на БСП

„Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за парите на хората, единственото, което искате, са оставки, т.е. гоните само личния си и тяснопартиен интерес”. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на премиера.

Той обяви, че при управлението на ГЕРБ е постигнат ръст на икономиката, докато в мандата на БСП единствено е била съборена КТБ. По думите на Нинова слуховете говорят различни неща за фалита на КТБ и единственото официално, институционализирано решение е докладът на Специализираната прокуратура. Тя подчертава, че там се говори за облагодетелствани политици.

„От какво Ви е страх този списък да се публикува? Да не би да сте вътре?“, пита лидерът на БСП. Тя отвърна и още една реплика на Бойко Борисов, който заяви, че всъщност не бил загубил президентски избори от БСП, тъй като Румен Радев бил независим кандидат, който бил подкрепен от левицата.

„Що се отнася до президентските избори, че не съм се явила – дадох Ви 24 часа да се кандидатирате и веднага се изправях срещу вас. Да, ама не. Страх лозе пази“, пише още тя.

По темата за независимия орган за борба с корупцията по високите етажи на властта Нинова заявява: „На едно мнение сме, че членовете трябва да се избират от Народно събрание, но различно за директора. Искате да го назначавате Вие. Ние предлагаме президентът да го назначава, за да има взаимен контрол между властите“. „И най-вече – Бузлуджа е светиня за стотици хиляди българи. Знам кредото Ви – разделяй народа си и го владей. Моето е – обединявай и развивай“, категорична е Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране