16.03.2019 | 0:01
Нинова: Лобизмът ощетява най-много потребителите
ържавата трябва да се намеси, защото вече е непосилно за хората да дават и последните си пари, за да пълнят джобовете на корпорации и концесионери

Лобисткото законодателство поставя големите фирми и монополите в силна позиция, а най-ощетен е малкият човек, потребилят – за него няма закрила. Това вече се превърна в държавна политика, никой не търси сметка на големите нито как определят цените, нито какви инвестиции правят. Държавата трябва да се намеси, защото вече е непосилно за хората да дават и последните си пари, за да пълнят джобовете на корпорации и концесионери. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по случай Световния ден на потребителите.
Тя, заедно с народни представители от левицата и общинския съветник от БСП-София Милка Христова се срещнаха с ръководството на Федерацията на потребителите в България.

Нинова участва и в приемния ден на федерацията и разговаря с посетители, които я запознаха с проблемите си за сметки за ток, вода и други услуги.

Лидерът на БСП бе категорична, че отношението на държавата трябва да се промени. Вместо политика за големите, на гърба на потребителя – политика за малките, с ясни правила и контрол. Това, което виждам тук днес и онова, което се случва в парламента, са два противоположни свята. Тук хората са изтерзани от бедност и несправедливост, в парламента се търгуват за кворум, за да оцелее правителството на Борисов. Управляващите са алчни за власт на всяка цена. Хората са жадни за справедливост и нормален живот, убедена е Корнелия Нинова.

Имаме кауза, няма да се предадем, но имаме нужда от сериозна подкрепа, коментираха от ръководството на Федерацията. От своя страна Корнелия Нинова увери, че от БСП са готови да си сътрудничат с Федерацията и поканиха техни експерти за нови срещи по конкретни наболели теми, включително и по Закона за храните и Закона за търговските вериги.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране