26.10.2016 | 10:52
Нинова: Не се съгласих „Булгартабак“ да се продаде евтино и Пеевски ме размаза
Освен това трябваше да разреша продажбата на жито от резерва, вместо което да купуваме по-скъпо от чужбина

„През 2007 г. бях единствения човек който се противопостави на Пеевски и той ме размаза. Беше много тежко“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя бе помолена да коментира причините за отстраняването си от поста зам.-министър на икономиката в правитеството на Сергей Станишев и повдигнатото обвинение срещу нея тогава.“Мина време оправдана съм. Трябваше да се съглася да се съглася да се продаде Булгартабак за 100 милиона, а само в сметките на холдинга имаше 60 милиона. Освен това трябваше да разреша продажбата на жито от резерва, вместо което да купуваме по-скъпо от чужбина. Отказахме и лиценз за хазарт и на офшорна компания, която не можеше да докаже произхода на парите си“, обясни Нинова.

Тя определи като фантасмагорично твърдението на Бойко Борисов, че Румен Радев ще бъде Орешарски-2, ако стане президент.“Борисов каза, че е канил ДПС за разговори за участие във властта, а ние не сме го правили. Това е тежко лицемерие“, каза Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че Столетницата не е водила разговори с ДПС да подкрепят Радев на втория тур.“Фантазиите на Борисов са си негова работа. Ще победим на балотажа и за да го постигнем ще се обърнем към всички, които не харесват управлението на ГЕРБ в изпълнителната власт. Очакваме подкрепа от всички, които искат промяна“, каза Нинова.

Тя посочи още, че БСП не бяга от гласовете на ДПС. „Отнасяме се с уважение към тези хора, познавам ги добре – трудолюбиви, бедни, отрудени“, каза още Нинова.  Тя отрече твърдението, че между Радев и Цачева няма сериозни разлики. „Като тези и политики те са съвсем различни. Просто на дебата между тях Радев се държа като джентълмен, което му донесе позитиви. За отпадането на санкциите за Русия Цачева си сменя позицията през 5 дни., а Радев е категорично против тях. Той е против и търговското споразумение с Канада“, подчерта тя.

Нинова посочи и че БСП не е водила разговори с Бойко Борисов за бъдещо съвместно управление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране