04.10.2017 | 8:53
Нинова: Няма как да не забия топката на ГЕРБ, съпругът ми напусна всички държавни фирми
Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и "Лукойл" в парламента, бях аз, заяви лидерката на левицата

Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия по повод твърденията, че партията ще отхвърли оттеглянето на Добрев.

Тя посочи, че думите на Йончева, че Добрев трябва да остане в парламента, са изява на лично мнение и това не е позиция на партията.

„Ние се борим срещу модел. Има един голям октопод в държават“, каза Нинова.

Тя проговори и за Румен Овчаров и новите му обвинения. „Разговарях с него и той заяви, че няма нищо ново в тези обвинения. Така че те само се използват“, каза лидерът на БСП.

„Депутатът Ненков, за който вчера се говори, шефът на „Булгартрансгаз“, даде за пример тя друга схема.

„Възможно е да са специалисти и трябва да са проведени конкурси, а в Хасково не са проведени такива. Второ от морална гледна точка не е редно“, посочи Нинова.

Лидерът на БСП коментира и въпросите към нея от страна на ГЕРБ за съпруга ѝ и работата му и не е ли тя в конфликт на интереси.

„Много добре вдигната топка, която няма как да не им забия. Съпругът ми работи в „Лукойл“. Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват си водят роднините в държавни фирми. Когато БСП управляват съпругът ми напуска всички държавни позиции. Когато Станишев бе на власт той напусна митниците, когато Орешарски управлява напусна дружеството OPI. Това е принцип в нашето семейство и аз му благодаря за това“, посочи Нинова.

Що се отнася за конфликта на интереси тя посочи, че за периода е имало 9 закона, а тя се е въздържала умишлено от гласуване в 8 от тях. „Един път съм гласувала, защото се освобождава от акциз газта за хората и няма как да не гласувам. Искам г-жа Караянчева или ГЕРБ да ми покажат един политик, който роднина му работи някъде не внася обществена поръчка, а внася предложение да бъде разследвана фирмата. Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и „Лукойл“ в парламента, бях аз“, каза лидерът на БСП. Никога „Лукойл“ не е финансирала моя кампания или на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране