07.04.2017 | 18:32
Нинова общува с Радев чрез таен парламентьор – служителите в президентството треперят, забраниха им телефоните
Президентът бил зает предимно с уволнения и назначения и бързал прекомерно, преди да изтече срокът за работа на служебния кабинет

Корнелия Нинова и Румен Радев не са се виждали и не си говорят по телефона. Това е самата истина. Оказва се обаче, че двамата общуват доста често, но чрез таен посредник.

Лидерката на БСП и президента ползвали специален човек, който да предава информацията между тях. За да е сигурен, че няма да има теч, което е много трудно, Радев забранил на своите служители да ползват личните си телефони, когато влизат при него или общуват под каквато и да е форма с него. Освен това било обявено за „нежелателно” като цяло ползването на мобилни апарати в цялата сграда по личен повод.

Снимките също били напълно забранени и от НСО следели внимателно да се спазват тези заповеди. „Ако изтече каквато и да е информация, се прави вътрешно разследване, за да се установи от къде е изтекла тя. Вероятно и след този материал ще има такава и ще хвърчат глави”, съобщи „Ретро”.

Единствената, която можела да съобщава на час по лъжичка интересни новини, била първата дама Деси Радева. Тя си имала няколко приближени журналисти, които научавали единствени и първи новините от „Дондуков“ 2.

Докато тя се занимавала с безупречното медийно отразяване на своя съпруг, той от своя страна бил зает предимно с уволнения и назначения и бързал прекомерно, преди да изтече срокът за работа на служебния кабинет. Показателни са и ключовите промени, които се правят и най-често в Министерството на отбраната. Припомняме, че преди да стане президент, Радев бе подчинен именно на това министерство в качеството си на главнокомандващ на ВВС.

Причината за въпросната основна чистка е саморазправа с неприятелите и поставяне на свои хора във ведомството. Черната работа се върши от военния министър Стефан Янев, който получавал наставления от Радев кой да бъде отстранен и кой да бъде назначен.

Чистката обаче е факт. Тя започва с решение за смяната на вицеадмирал Емил Ефтимов. Неговото място зае сегашният командир на Сухопътни войски ген. Андрей Боцев.

Ефтимов беше назначен на 19 януари. Вицеадмиралът е изпълняващ длъжността и е с мандат до 1 година. Идеята на бившите управляващи беше следващото редовно правителство да вземе решение дали да го остави, или да номинира нов човек за поста. Военни специалисти видяха зад рокадата намеса на президента Румен Радев, тъй като ген. Боцев се смята за близък до държавния глава.

На практика след издаването на указа следващото правителство ще трябва да работи с новия началник на отбраната и няма да може да го смени. Освен това се правят промени в ключови дирекции и агенции във всички ведомства. Става въпрос за структури, през които минават основните средства в различни браншове и държавни пера от бюджета.

1 коментар

  1. Радев има още много работа! каза:

    Пазачът на бай Миле е назначил близо 700 000 глави добитък в държавната администрация и чрез кметовете на ГЕРБ. Това са купени гласове. На Радев му остават още 10-на дни да ги уволни. Не вярвам може да го направи. Той тръгна твърде късно. Сега остава да се надяваме на следващото му служебно правителство, което ще го има през септември.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране