03.04.2018 | 19:37
Нинова пита Борисов: Излъгахте ли хората за ЧЕЗ?
Соцлидерката настоява държавата да купи дружеството

Соцлидерът Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко Борисов да даде отговор защо държавата няма да участва в сделката за ЧЕЗ. По-рано това решение беше обявено пред депутатите от временната комисия от финансовия министър Владислав Горанов.

Нинова пита какво се е променило от 1 март досега, когато държавата заяви намерение да участва в сделката след разговор между Борисов и шефката на дружеството-купувач „Инерком“ Гинка Върбакова.

Председателят на БСП припомня, че тогава намеренията на правителството бяха за най-малко контролен дял.

„Как така тогава беше целесъобразно, а днес вече не е? Какво се промени? Нещо се случва зад гърба на хората. Или тогава ги излъгахте, за да приспите гнева им от задкулисието? Днешното скриване на Борисов от комисията и изявлението на министъра на финансите доказват тезата ни, че правителството стои зад нечии неясни интереси, които ще придобият една трета от доставките на ел. енергия. Кой взе решение държавата да не участва“, пита Нинова чрез профила си в социалната мрежа Facebook.

Лидерът на БСП поставя въпрос и пред коалиционния партньор – Обединените патриоти, дали са съгласни с това решение и дали то е на Борисов еднолично или на правителството.

„Ясно е, че Борисов си променя позицията по три пъти на ден, но вие къде сте в това правителство? И още един въпрос – вярно ли е, че ЧЕЗ са внесли искане в КЕВР за увеличаване цената на тока, с колко и откога. Излезте и обяснете на българите кой си играе със съдбата им. Ние продължаваме да настояваме държавата да изпълни функциите си за защита на националната сигурност и интересите на гражданите и да изкупи ЧЕЗ България“, заявява Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране