20.02.2018 | 16:19
Нинова скочи на Цацаров: Защо криеш доклада на ДАНС за строежа на оградата с Турция?
Eлена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

БСП пита главния прокурор Сотир Цацаров защо не огласява резултатите от проверка на ДАНС за строежа на оградата по границата ни с Турция. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че на 6 декември м.г. Цацаров е обявил на заседание на правната комисия, че относно строителството има доклади на АДФИ и на ДАНС и че Цацаров е заявил, че „до седмица наблюдаващият прокурор ще вземе решение дали да образува наказателно производство“.

Нинова информира, че в доклада на ДАНС имало изводи за „завишение на проектната стойност в сравнение с пазарните цени“, както и за „неосъществен контрол от страна на възложителя“. „Докладът на ДАНС е изпратен в прокуратурата, а от обещанието на г-н Цацаров са минали шест седмици. От една седмица искаме от ДАНС резултата от този доклад, защото сигналът бе подаден от нашия депутат Елена Йончева. Изпратили сме и официално писмо до главния прокурор с искане да ни информира докъде е стигнала проверката. За съжаление, нямаме отговор. Затова питаме главния прокурор какво се случва и защо не ни се отговаря. Прикрива ли се нещо? Ще има ли образувано досъдебно производство, за какви пари става дума, за какво завишение на проектната стойност в сравнение с реалните цени“, попита тя.

„Лично съм звъняла в ДАНС с настояване този доклад да се предостави на нашата парламентарна група. В този доклад се казва, че „строителството на оградата е извършено със завишени проектни стойности в сравнение с пазарните цени. Този доклад на ДАНС е разгромяващ и прокуратурата трябва да образува дело. Защо до този момент не е образувано дело? Това е скандално“, допълни Елена Йончева.

Тя ще заведе дело срещу зам.шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов за думите му по Би Ти Ви, че „Елена Йончева и най-близък съветник на Цветан Василев са източвали КТБ“. „За тази клевета ще потърся правата си в съда. Г-н Цветанов има опит в разпространяването на лъжи и клевети. Поради тази причина Европейският съд по правата на човека е осъдил България над шест пъти именно поради лъжите, които г-н Цветанов изрича през последните години“, коментира тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране