12.01.2019 | 0:56
Нинова в шок от Радев! Президентът вледенен с лидерката на БСП и иска поста й, не я поздравил за празниците
Президентът все повече се опитва да се разграничи от нея персонално и вече не поддържали никакви контакти

Отношенията между Корнелия Нинова и Румен Радев са вледенени, което е повод за поредната истерия на лидерката на БСП, пише ПИК. Бившата синя приватизаторка се опитвала да прикрие пред електората, че от два месеца не общува изобщо президента, но най-близките й са свидетели на нервността й по този казус. Соцлидерката била в истерия, че президентът не й се обадил да й честити и празниците – нито Коледа, нито Нова година. Двамата не са се чували месеци наред, а Нинова била бясна от този факт. Водачката не червените се притеснявала, че Румен Радев все повече се опитва да се разграничи от нея персонално и вече не поддържали никакви контакти.

Според социалистите именно Радев бил най-силният й коз за предстоящите избори, като Нинова смятала да го използва, за да възвърне доверието на избирателите си. Държавният глава обаче все по-открито показва, че иска да заеме нейният пост – лидер на опозицията, и не смятал да играе по нейната свирка.

Отношенията им започнали да се вледеняват около избора за нов боен самолет. Радев се почувствал предаден, че нито един от социалистите не вдигнал врява за избирането на американските F-16 и не го защитили докато той лобирал за „Грипен“. Докато той намирал почти ежедневно повод да се скара на правителството и парламента, Нинова удобно си замълчала.

Другият голям удар за Корнелия Нинова бил фактът, че не получила и персонална картичка от президентството с подписа на Десислава Радева и мъжа й, за която ПИК съобщи. Лидерката се надявала, че ще й дадат поне едно рамо за старта на червената телевизия, който се готви до дни, като се съгласи Радев да даде интервю пред червения електорат. Такова обаче и до момента не било уговорено.

Именно, за да запази добрия тон между двамата и да му покаже предаността си, Нинова все пак преди дни заявила, че няма да подкрепят проекта за нов тип боен самолет, който се очаква да бъде гласуван идните седмици в Народното събрание. Лидерката наредила това да депутатите си, въпреки че социалистите не били съгласни и вече няколко висши червени кадри се изказаха в подкрепа на Ф-16, включително бившият военен министър Ангел Найденов.

1 коментар

  1. закон на Гьобелс каза:

    Една новина колкото по-абсурдна и нелепа е, толкова по-достоверна изглежда в очите на слепите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране